06 / 05 / 2024

meram 2015 imar planı

meram 2015 imar planı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 'Mahallemizde Başkan Var' projesi kapsamında Yaylapınar Kaş, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Süleymaniye ve Karaaslan Aybahçe mahallelerindeki vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Meram'da imar planlamaları tamamlandı!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ‘Mahallemizde Başkan var’ projesi kapsamında mahallelere misafir olmaya devam ediyor. Başkan Toru, belediye çalışmaları hakkında bilgi verirken, vatandaşların isteklerini dinledi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Meram'da imar barışı fırsatçılığı!

'İmar Barışı istismarı' son olarak Konya'da meydana geldi. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş için para cezası kesildi.

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.

Meram'da 135 milyon TL'lik arazinin imar planı iptal edildi!

Konya'nın Meram ilçesinde vakıftan takas karşılığı alınan, 135 milyon liraya satılan arazinin imara açılması planlanan kararı iptal edildi.

Meram Uluırmak Evleri tanıtıldı!

Kentsel dönüşüm alanında önemli projeler hayata geçiren Meram Belediyesi, ilçeyi imar ve ihya etme çalışmaları çerçevesinde 1646 dairelik dev bir çalışma olan Uluırmak Evleri projesini de hayata geçiriyor. 

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Meram Belediyesi'nden 9 milyon TL'ye satılık sağlık tesisi!

Konya İli Meram Belediyesi, Aksinne Mahallesi'nde bulunan imar planında Özel Sağlık Tesisi Sahası olan gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli ise 9 milyon TL.

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Meram'da yeni imar planları düzenleniyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Meclisi’nin kararı ve Konya Valiliğinin onayıyla birlikte 2019’da yapılacak mahalli idare seçimleriyle birlikte Meram ilçesindeki mahalle sayısı 115’ten 69’a düşürülecek. 

Meram'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Konya’nın merkez İlçe Meram Belediyesi, ilçenin imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için imar düzenlemeleri ve 18. Madde uygulamalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. 

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

meram 2015 imar planı Haberi

meram 2015 imar planı

Toru, Yaylapınar Spor Tesisleri'nde düzenlenen programda, Yaylapınar Kaş, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Süleymaniye ve Karaaslan Aybahçe mahalle sakinleriyle bir araya geldi.


Bu bölgelerin uzun yıllardır tarımsal vasıflı bölge olduğuna belirten Toru, "Bunun çözümü için imar planlarını yeniledik ve tüm parsellerimizin imar yoğunluğunu aynı seviyeye getirdik" dedi. 


Toru, imar planlarının yapılmış olmasının tek başına yeterli olmadığına vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mülkiyet sorunlarının çözümü için 18 uygulamanın başlaması gerekiyordu. Şu anda bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yıl başına kadar inşallah askıya çıkacak hale gelecek. Askı sürecinden sonra önümüzdeki yıl yeni tapuları teslim etmiş olacağız. Yeniden tescille ruhsatlı olarak yeni yapılar yapabileceksiniz. Hisseli ya da başkasının üzerinde tapusu olanlar da yeni tapularına kavuşmuş olacak. Tapular çıktıktan sonra yeni yollar açılacak, altyapı ile ilgili eksiklikler giderilecek, park alanları...