16 / 05 / 2024

meram belediyesi tarihi restorasyon çalışması

meram belediyesi tarihi restorasyon çalışması

KENTSEL dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Meram Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla da Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarıyor. Tarihi Yıldız Köşkünden günümüze kalan müştemilatını da restore ediyor...

Meram Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Meram Belediyesi, Konya ili, Meram ilçesi, Aymanas Bölgesi'nde 2. Etap Aymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşini ihale edecek. İşin bedeli 264 milyon 294 bin 496 TL olarak belirlendi. 

Konya Meram Belediyesi'nden yeni konut projesi geliyor!

Konya Meram Belediyesi yeni konut kooperatifini duyurdu.

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Konya Meram Belediyesi'nden 11.5 milyon TL'ye satılık 2 dükkan!

T.C. Konya Meram Belediyesi, Konya ili, Meram ilçesi, Alavardı Mahallesi'nde yer alan 2 adet dükkanı 11 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi çağrısı!

2019 yılı Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödemeleri için son tarih 2 Aralık 2019 olarak belirlendi. Meram Belediyesi de emlak vergileri ile ilgili olarak zamanınca ödeme çağrısı yaptı.

Meram Belediyesi'nden 22.1 milyon TL'ye satılık 330 gayrimenkul!

Konya İli Meram Belediyesi, Kozağaç Mahallesi'nde bulunan 520 kat irtifak tapulu taşınmazları satışa çıkardı. 330 gayrimenkulün satış bedeli ise 22 milyon 150 bin TL olarak belirlendi.

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Meram Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için bu tarihten önce ödemelerini yapmaları konusunda uyardı.

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Meram Muhammet Yürükuslu Spor Tesisi tamamlandı!

Meram Belediyesi tarafından Aşkan Mahallesi’nde hayata geçirilen spor tesisine genç yaşta hayatını kaybeden Konyasporlu Muhammet Yürükuslu’nun adı verildi.

Meram Millet Bahçesi açıldı!

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meram Millet Bahçesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

meram belediyesi tarihi restorasyon çalışması Haberi

meram belediyesi tarihi restorasyon çalışması

KENTSEL dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Meram Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla da Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarıyor, istasyon yanındaki tarihi Augustus Otel ve Hatuasaray yolu üzerindeki Pamukçu Han ile birlikte 6 yapının restorasyonunu Tamamlayan belediye, tarihi Yıldız Köşkünden günümüze kalan müştemilatını da restore ediyor. 'Tarihe Altın Dokunuşlar' sloganıyla çok sayıda tarihi eseri restore ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "İstasyon yanındaki tarihi Augustus Otel» Hatunsaray yolu üzerindeki Pamukçu Han ve çeşmesi, Şükran Mahallesi "ndeki 2 evde dahil olmak ıızere 6 farklı tarihi yapının restoresini tamamlayarak gün yüzüne çıkardık. 1900'lü yılların başında yapılan ve Yıldız Köşkü'ııün müştemilatı olarak kullanılan evin restorasyonu da tüm hızıyla devam ediyor. Yorgancı Ma- evde dc çalışmalar tüm hızıyla halemizdeki bu tarihi yapının resto- devam...