12 / 05 / 2024

meriç nehri son durum

meriç nehri son durum

Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası doların neden düşmeyeceğini madde madde anlatı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Ekonomist Meriç Köyatası son videosunda dolar kurunun ve enflasyonun neden düşmeyeceğini anlattı.

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Kanal Edirne'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Kanal Edirne projesinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Edirne’de, Yunanistan ile sınırı oluşturan ve her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne’ projesinin 7 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı.

meriç nehri son durum Haberi

meriç nehri son durum

İkinci proje ise nehir sularının pompalarla aktarılacağı Çömlekköy Barajı. Bakan Eroğlu, “Bu sayede Edirne’nin sular altında kaldığı görüntüler tarihe karışacak” dedi.

Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açmasıyla Edirne sular altında kalırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede dev, “baypas” kanalı açılacağını kaydetti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Meriç Nehri’nin sularının Edirne’ye ulaşmadan açılan 7 kilometrelik kanalla şehirden uzaklaştırılacağını belirten Eroğlu, “Böylece Edirne’nin sular altında olduğu görüntüler bir daha yaşanmayacak, tarihe karışacak” diye konuştu. Eroğlu, keşif bedelinin 100 milyon TL olarak belirlenen proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

TBMM’deki özel sohbetinde Bulgaristan’da baraj kapaklarının açılması nedeniyle oluşan taşkınların önlenmesi için iki ülke sınırında ortak baraj yapımı konusunda uzlaşmaya varıldığını anımsatan Eroğlu, bütün aşamaların tamamlanmasına rağmen...