25 / 05 / 2024

merkez bankası 10 lira

merkez bankası 10 lira

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadece imzaları değiştirilmiş olan E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL banknotları tedavüle çıkardı.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerine yeni müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin 565 TL! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının belirlenmesinde 2023'ün ikinci yarısındaki enflasyon etkili olacak. Ancak Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro 10 gün sonra böyle olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine sonrası Euro güne rekorla başladı. Avrupa Merkez Bankası'ndan ise kritik açıklama geldi. Euro 10 gün sonra böyle olacak. 

Merkez Bankası rezervleri negatif bölgede kaldı: 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervlerinde düşüş görülürken, net rezervleri negatif bölgede kalmayı sürdürdü. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk defa 100 milyar doların altına indi. İşte detaylar...

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Merkez Bankası rezervleri 346 milyon dolar azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Mart 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 346 milyon dolar azaldı ve 120 milyar 13 milyon dolara geriledi.

Euro 10 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Rota resmen belli oldu! Elinde euro olanlar acil baksın

Son dakika euro/TL kuru küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar aynı zamanda euronun ne olacağını da merak ediyor.  Euro 10 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Rota resmen belli oldu! Elinde euro olanlar acil baksın

Merkez Bankası rezervleri 125,6 milyar dolara geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Şubat haftasında bir önceki haftaya kıyasla 3 milyar 989 milyon dolar azalarak 125 milyar 638 milyon dolara kadar geriledi. 

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar ne 10 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Son dakika

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesinde gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar bu hafta yatırımcısına kazandırırken yatırımcılar doların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar ne 10 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Son dakika...

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 10 gün sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın

Avrupa Merkez Bankası ilk faiz kararını 2 Şubat 2023 tarihinde açıklayacak. Analistlerden tahinler gelmeye başlarken euronun 10 gün sonra nasıl olacağı resmen açıkladı. Elinde euro olanlar hemen baksın! Euro 10 gün sonra böyle olacak!

Doların 10 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Doları olan hemen baksın

Amerika Merkez Bankası (Fed), 1 Şubat günü faiz kararını açıklayacak. Doların 10 gün sonra ne kadar olacağı resmen belli oldu!  Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı .Doları olan hemen baksın...

merkez bankası 10 lira Haberi

merkez bankası 10 lira

 Merkez Bankası'nın tedavüle soktuğu yeni 10 liralık banknotlarda, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte, eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener’in yerine yeni Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’ın imzası yer aldı.

TCMB'nin E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL banknotları tedavüle verme kararına ilişkin duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; 1211 sayılı Kanun’un Bankaya verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL banknotlar bugünden itibaren tedavüle verildi.

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 10 TL banknotlara kıyasla VI. tertip 10 TL banknotlardaki imzalar, Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Mustafa Duman’a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön...