26 / 07 / 2024

merkez bankası açık piyasa işlemleri

merkez bankası açık piyasa işlemleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL

Doların şu andaki seviyesinde kalması ve ivmesine devam etmesinin ardından Merkez Bankası'nın açıklaması da gündem oldu. Merkez Bankası açıklamıştı bir anda hızlanacak... Dolar 41 TL.

Dolar 33 TL'yi aşmıştı... Merkez Bankası'ndan bomba haber

Türk vatandaşları dolar fiyatlarını takip ederken doların 33 TL'yi aşması da herkeste şaşkınlığa neden olmuştu. Bu sırada Merkez Bankası'ndan bomba bir haber geldi.

Merkez Bankası bile kıpırdayamayacak... Dolar 28,50 TL

Dünyaca ünlü banka, dolar hakkında öyle bir açıklama yaptı ki Merkez Bankası bile yerinden kıpırdayamayacak... Dolar için 23,80 TL açıklaması az önce geldi...

Merkez Bankası açıkladı. Yüzde 43... Cebinde dolar TL olan için deprem

Merkez Bankası tarafından ekonomiyle ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Merkez Bankası'nın yüzde 43 açıklaması da hayli dikkat çekti.

Merkez Bankası açıkladı... Dolar 41,80 TL...

Dolarda yaşanan hareketliliğin ardından Merkez Bankası tarafından yapılan dolar açıklaması da yeniden gündem oldu. Merkez Bankası, 41 TL'yi işaret etmişti.

Merkez Bankası açıklamıştı... Dolar 37 TL...

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından Alman devinden dolar için dikkat çeken bir 37 TL açıklaması geldi.

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması. Kış uykusundan uyanacak. 37,7463 TL

Merkez Bankası'nın dolarla ilgili yaptığı açıklamalar, yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Doların kış uykusundan uyanacağı tarih de açıklandı.

Merkez Bankası açıklamıştı... Dolar için 45 TL

Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutmasının ardından dünyaca ünlü bankalardan da açıklamalar gelmeye başladı. Bankaların ortak görüşü indirim ancak bir detay var...

Merkez Bankası'ndan 200 TL açıklaması... Dolar 42, 79'dan önemli

Herkes Merkez Bankası'nın yıl sonu için yaptığı 42, 79 TL'lik dolar tahmini konuştu ancak ondan da önemli bir gelişmeyi yine Merkez Bankası açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı... Dolar 42,79 TL

Dolardaki gidişat, Merkez Bankası tarafından mart ayında yapılan açıklamayı yeniden akıllara getirdi. Verilen rakama doğru gidiyor.

Merkez Bankası açıkladı! Konut fiyatlarında 2,5 yılın en yavaş artışı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artış gösterirken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından az önce açıklanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut...

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

merkez bankası açık piyasa işlemleri Haberi

merkez bankası açık piyasa işlemleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "Likidite yönetimi çerçevesinde 12 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri sıfırlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

TCMB, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme adımları çerçevesinde, geçen haftadan itibaren bankaların fonlama maliyetini yükseltmeye başlamıştı.

Analistler, TCMB'nin likidite yönetimi çerçevesinde yapılan değişikliğin, salgın sonrası dönemde piyasada sıkışıklığa neden olmadan likiditeyi normal seviyeye getirmek için atılan adımlardan biri olduğunu...