29 / 04 / 2024

merkez bankası ekim faiz kararı

merkez bankası ekim faiz kararı

Yurt içi piyasaların merakla beklediği açıklama geldi. 7 aydır faiz koridorunu üst bandında indirime giden Merkez Bankası bu toplantıda indirimi pas geçti ve faizlerde değişikliğe gitmedi.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Son dakika Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankete göre yıl sonunda dolar beklentisi açıklandı. Peki yıl sonu dolar beklentisi ne oldu? İşte Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi...

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.

Merkez Bankası bir haftada 2 milyar dolar rezervi kaybetti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ‘nın toplam rezervleri 21 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre tam 2 milyar 59 milyon dolar azalarak 113 milyar 967 milyon dolara düştü. İşte detaylar…

Merkez Bankası perşembe günü 4. Enflasyon Raporu'nu açıklayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavtuor, 2022-IV Enflasyon Raporu'nu açıklamak üzere 27 Ekim 2022 Perşembe günü bir toplantı gerçekleştirecek.

Merkez Bankası rezervleri senenin en yüksek seviyesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 14 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya göre tam 2 milyar 50 milyon dolar yükseldi ve 116 milyar 26 milyon dolar ile birlikte senenin en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından ekim ayı piyasa anketi açıklandı. Ankette dolar ve enflasyon beklentisi artarken, faiz beklentisi düştü. Merkez Bankası yıl sonunda doların ne kadar olacağını resmen açıkladı.

Merkez Bankası rezervleri açıklandı! 114 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 7 Ekim 2022 haftasında bir önceki haftaya oran ile 6 milyar 928 milyon dolar yükseliş sağlayarak 113 milyar 976 milyon dolara çıkış sağladı. İşte detaylar…

merkez bankası ekim faiz kararı Haberi

merkez bankası ekim faiz kararı

Yurtiçi piyasaların merakla beklediği açıklama geldi. Son 7 aydır faiz koridorunun üst bandını aralıksız indiren Merkez Bankası (TCMB), yılın 10'uncu Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını pas geçti.


Merkez, faiz koridorunun üst bandını korurken,  borçlanma faiz oranını ise yüzde 7.25 düzeyinde sabit tuttu.


UZMANLAR 2’YE BÖLÜNMÜŞTÜ


Uzmanların bir kısmı Merkez’den bu ay faiz indirimi beklerken, bir kısmı ise ABD’nin kritik faiz artırım kararı öncesinde bu ay değişiklik beklemiyordu.


7 AYDA TOPLAM 250 BAZ PUAN İNDİRİM!


Merkez Bankası, Erdem Başçı Başkanlığı'ndaki son toplantısında faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan, nisan, mayıs ve haziran ayındaki toplantısında 50 baz puan, temmuz ve ağustos, eylül toplantısında ise 25 baz puan da indirime gitmişti. Böylece marttan bu yana yapılan toplam indirim 275 baz puana ulaşmıştı.


Milliyet


Haber AA'da şu şekilde yer...