02 / 05 / 2024

merkez bankası finans merkezi binası kaç katlı

merkez bankası finans merkezi binası kaç katlı

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Yeni faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden ardı ardına tahminler geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor. Gözler, TCMB'nin 23 Mart’ta açıklayacağı faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın karar öncesi gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistlerin çoğunun düşüncesi aynı. İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını yarın açıklayacak. Ekonominin beklediği faiz kararının tek haneli bir değere indirileceği söyleniyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş de konuyla ilgili tahminlerini yayınladı.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklandı. İşte AA Finans, Bloomberg, TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin tahminleri...

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi! Uzmanlar tek bir tahminde birleşti

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklanırken yapılan anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin ediliyor. İşte AA Finans, Bloomberg ve Reuters anketlerine katılan e

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

İFM'deki Merkez Bankası binasının maliyeti belli oldu!

İstanbul Finans Merkezi projesinin tam ortasında bulunan 15 bin 960 metrekare büyüklükteki arazide konumlanacak Merkez Bankası binasının maliyeti 2 milyar 285 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Çin Merkez Bankası'ndan kripto paraların denetimlerine ilişkin açıklama!

Çin'in Merkez Bankası, dijital para birimlerindeli ticareti engelleyebilmek ve mali sistemi kripto para borsalarında yer alan risklerden korumak amacıyla bankalardan ve finans kuruluşlarından denetimlerini sıkılaştırmalarını istedi. 

Merkez Bankası, İstanbul Finans Merkezi'ne taşınacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Uysal, "İstanbul Finans Merkezi'nde yerimiz var. Bazı birimlerimizin İstanbul'a taşınması konusunda çalışmalara başladık" dedi...

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası ihalesi bugün!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için bugün saat 10:30'da danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

İFM Merkez Bankası binası için son ihale yarın!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

Merkez Bankası binası için son ihale 13 Mart'ta!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye’de inşaatı Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

merkez bankası finans merkezi binası kaç katlı Haberi

merkez bankası finans merkezi binası kaç katlı

İSTANBUL Finans Merkezi’ne taşınacak Merkez Bankası’nın binasının tasarımı tamamlandı. İnşaatı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından üstlenilecek binanın ortasında bir kule yer alacak. Ve toplam 54 kattan oluşacak bina dikey karma kullanımlı şekilde tasarlandı. Osmanlı ve Selçuklu dönemi mimarisinde ve bezeme sanatında ön plana çıkan simetri anlayışı ve net mimarı formlar binanın konsepti hazırlanırken temel alındı. Kulesi kare formu ile başlayacak bina, sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile tamamlandı. Binada Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alındığı kaydedildi. Merkez Bankası’nın binasına konulan anten İstanbul Finans Merkezi’nin çatı bitişi olarak kabul edildi. 


TAPU, TOKİ’YE GÖNDERİLDİ

Merkez Bankası, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yerini almaya hazırlanıyor. Projenin şu anda TOKİ’ye tapu ve diğer teknik dokümanların gönderilmesi aşamasında olduğu öğrenildi. Bu aşamadan sonra TOKİ’nin arsa karşılığı gelir paylaşımı...