29 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.



TCMB Başkanı Kavcıoğlu 2022 Haziran'da İFM’ye taşınmayı planladığını geçtiğimiz sene belirtmişti. TCMB İstanbul Ümraniye’deki binasına birimlerini nakletmeye yaklaşık 2 sene önce start verdi. Yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan, İFM projesinde; TCMB, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası gibi kamu bankaları, SPK ve BBDK gibi kamu kurumlarıyla beraber T.A.O., Enisler ve İş GYO A.Ş. gibi kurumların da bulunması hedefleniyor. 

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

NELER OLMUŞTU?

Sözcü'de yer alan habere göre; AKP hükümeti 2007'de genel merkezleri Ankara'da yer alan kamu bankaları ve finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınacağını duyurmuştu. Ümraniye'deki 300 bin metrekare büyüklükteki dev araziyi adres olarak işaret eden hükümet 2008 Ocak'ta İstanbul İFM projesini açıkladı. Strateji ve eylem planı 2009'un Ekim'inde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan İFM'nin, mimari tasarımı ve proje hazırlama sürecini Emlak Konut GYO  üstlenerek start verdi. 

İFM için ilk yapım ihalesi2021 Kasım'da gerçekleştirilirken, ilk kazma 2014'te vuruldu. 2016 şeklinde açıklanan projenin açılış tarihi önce 2018 yılına daha sonrasında ise 2020 yılına ve son olarak da 2022'ye ötelendi.

İFM'de inşaatlar hızlandı!


Geri Dön