08 / 05 / 2024

merkez bankası isim değişikliği

merkez bankası isim değişikliği

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2001 yılından bu zamana kadar kullanmış olduğu ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketi ismini Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirildiğini açıkladı.

O isim Merkez Bankası'nın faiz kararını günler öncesinden açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplanmasına günler kala o isim Merkez Bankası'nın faiz kararına dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Uzman isim resmen rakam verdi! Euro tam bu kadar olacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Mayıs ayında politika faizini 25 baz puan artırmaya yakın hareket ederken gözler euro kuruna çevrildi. Euro ne olur? Uzman isim rakam verdi! Euro tam bu kadar olacak!

Merkez Bankası faiz artırımı ne demek? O isim tek tek açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubat ayında faiz oranlarında piyasaların beklentisi faiz indirimi yaptı. Asrın felaketinden önce faiz indirimlerine ara verileceği düşünülürken yaşanan gelişmeler sonrası TCBM politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,50'ye indirdi. Para Piyasaları Uzmanı İsla

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.

Merkez Bankası yönetimine Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor!

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankası isim değişikliği Haberi

merkez bankası isim değişikliği

Merkez Bankası, uzun yıllar kullandığı ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketinin adını Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirdiğini duyurdu.

A Haber'de yer alan habere göre; TCMB tarafından yapılan açıklamada, yapılan isim değişikliğinin, kamuoyu ve basında söz konusu anketin sonuçları, Merkez Bankası'nın kurumsal beklenti ve tahminlerini aktardığı yönündeki yanlış anlaşılmaya son vermek amacıyla yapıldığınının altı çizildi.

Piyasa Katılımcıları Anketi'nin finansal ve reel sektörde çalışan binlerce kişinin enflasyon, döviz kuru, cari işlemler dengesi, büyüme ve faiz oranları gibi ana makroekonomik değişkenlere ilişkin kısa ve uzun vadeli beklenti içerdiğinin yapıldığı duyuruda, "Piyasa Katılımcıları Anketi'nin metodolojisi ve yayım tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bu çerçevede Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarının TCMB'nin kendi tahmin ve beklentilerini yansıtmamakta olduğu, bu anketin finansal ve reel sektörde çalışan kişilerin tahminlerinden derlendiği bir kez daha hatırlatılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Merkez Bankası Beklenti...