01 / 05 / 2024

Merkez Bankası reeskont faizleri

Merkez Bankası reeskont faizleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont işlemleri faiz oranlarında 125 baz puanlık indirim yaptı. Reeskont işlemlerinde uygulanacak olan iskonto faiz oranını yıllık yüzde 17.25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 18.25 olarak belirlendi.

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz indirim kararı! 3 aylık periyotlarda kademeli olarak düşecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi reeskont kredisi kullanacak ihracatçılar için vadeleri uzatırken, faiz oranlarını da düşürdü.

Merkez Bankası reeskont ve avans faiz oranlarını belirledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını belirledi.

Merkez Bankası reeskont faizlerini belirledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont işlemleri faiz oranlarında 125 baz puanlık indirim yaptı. Reeskont işlemlerinde uygulanacak olan iskonto faiz oranını yıllık yüzde 17.25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 18.25 olarak belirlendi.

Merkez Bankası'ndan piyasalara yeni hamle!

Merkez Bankası, hamlelerine yenisini ekledi. Vadesi 31 Mayıs tarihine kadar olan reeskont kredileri TL olarak ödenebilecek.

Merkez Bankası yönetimine Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor!

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası reeskont faizleri Haberi

Merkez Bankası reeskont faizleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası reeskont işlemlerinde uygulanacak olan iskonto faiz oranını yıllık yüzde 17.25, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 18.25 olarak belirledi.

En son 29 Haziran 2018 yılında güncellenen faiz oranlarında iskonto oranı yıllık yüzde 18.50, avans faiz oranı ise yüzde 19.50 olarak uygulanıyordu. Değişikliğe ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Reeskont ve Avans Faiz Oranları Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder. Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize 'reeskont faiz oranı' adı...