03 / 05 / 2024

Merkez Bankası sinyal

Merkez Bankası sinyal

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, enflasyondaki gelişmelere göre 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.37 liraya dayandı..

Doların güzergahı belli oldu! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi! 

Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararı için geri sayım başladı. Geçen ay faizi 5,25'te sabit tutan Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doların güzergahı belli oldu. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Dolarda dananın kuyruğu 21 gün sonra kopuyor! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Doları olanlar hazır olun

2023 Temmuz Fed faiz kararı 26 Temmuz günü gerçekleştirilecek. Fed faiz kararının ne olacağı merak edilirken, Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doları olanlar hazır olun...

Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Euronun yönü belli oldu! 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde  bölge genelinde faiz oranlarında daha fazla artış sinyali verdi. Euronun yönü belli oldu! Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? 

Euro 6 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Şimdiden hazır olun!

Euro, dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Haftanın son işlem günü güne yükselişle başlayan euronun 6 gün sonra nasıl olacağı belli oldu.Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Şimdiden hazır olun!

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Doların 8 gün sonraki yönü şimdiden belli! Amerika Merkez Bankası ilk sinyali verdi!

Dolar kurundaki son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Değer kaybeden dolar karşısında vatandaşlar ''elimizdeki dolarları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak ederken Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doların 8 gün sonraki yönü şimdiden belli oldu.

Elinde 1 dolar bile olan hemen baksın! Dolar tam olarak 10 gün sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası sinyal verdi

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için Amerika Merkez Bankası'ndan sinyaller gelmeye başladı. Dolar tam olarak 10 gün sonra böyle olacak.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası sinyal Haberi

Merkez Bankası sinyal

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Ocak ayı enflasyon raporuru açıkladığı toplantıda, 3 Şubat'ta açıklanacak olan Ocak ayı enflasyonunda "çok sert" bir düşüş olabileceğini ve düşüşün 1 puanın üzerinde olması ve çekirdek enflasyonun iyi gelmesi halinde, 24 Şubat'taki para politikası kurulu toplantısını beklemeden 4 Şubat'ta da toplanarak parametreleri değiştirebileceklerini söyledi ve ekledi:


"Eğer Ocak ayında enflasyonda 1 puanın üzerinde düşüş olursa, o zaman değerlendirmek gerekebilir çünkü 24 Şubat'a kadar çok vakit var...Bu durumda enflasyondaki düşüşle uyumlu, reel faizleri hafif artıda bırakacak bir indirimi tartışırız."


2014 OCAK'TA EN YÜKSEK ARTIŞ OLDU

Geçen yıl Ocak ayında yüzde 1.98 ile enflaslonda 2014'ün en yüksek aylık artışı yaşanmıştı. Bu nedenle, 3 Şubat'ta açıklanacak Ocak enflasyonu bu verinin ne kadar altında gelirse, yıllık enflasyon da o kadar aşağıya...