11 / 05 / 2024

merkez bankası uluslararası rezervleri

merkez bankası uluslararası rezervleri

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düşüş gösterdi, altın rezervleri ise 42 milyar 665 milyon dolar seviyesine geriledi.

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) mayıs sonunda 226,1 milyar dolar açık verdi.

Merkez Bankası net rezervi açıkladı! Bakın kasada ne kadar var?

Bugün Merkez Bankası'ndan açıklanan verilere göre, TCMB’nin net uluslararası rezervleri geçen hafta yaklaşık 800 milyon dolar daha düşüş göstererek 7,4 milyar dolara kadar düştü.

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

Standard - Poor's: Avrupa Merkez Bankası, faiz artışına kapı açıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's (S&P) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Mart 2022'den itibaren piyasaları para politikası normalleşmesi için hazırlamaya başlayabileceğini belirtti.

Türk bankaları dövizde Merkez Bankası'na bağımlı hale geldi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının yarısından fazlasının döviz likiditesinin yeterli fakat ağırlıklı olarak Merkez Bankası swaplarından (ödünç para, takas) oluştuğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düştü!

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düşüş gösterdi, altın rezervleri ise 42 milyar 665 milyon dolar seviyesine geriledi.

İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası ihalesi bugün!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için bugün saat 10:30'da danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

İFM Merkez Bankası binası için son ihale yarın!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

Merkez Bankası binası için son ihale 13 Mart'ta!

İstanbul’a taşınması gündemde olan Merkez Bankası’nın Ümraniye’de inşaatı Uluslararası Finans Merkezi’nde inşa edilecek binası için 13 Mart’ta danışmanlık ihalesi düzenlenecek.

İFM Merkez Bankası'nın ön yeterlilik ihalesi 13 Mart'ta!

İstanbul İli Ümraniye İlçesi Uluslararası Finans Merkezi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hizmet Binasının Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi 13 Mart'ta yapılacak.

İFM Merkez Bankası'nın ön yeterlilik ihalesi 1 Mart'ta!

İstanbul İli Ümraniye İlçesi Uluslararası Finans Merkezi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hizmet Binasının Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi 1 Mart'ta yapılacak.

İFM Merkez Bankası ihalesine en yüksek teklif YDA inşaat'tan!

TOKİ tarafından Ataşehir'de hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) Merkez Bankasının ihalesinin ilk oturumu gerçekleşti. İhaleye, 445 milyon 144 bin 524 TL ile en yüksek teklifi YDA inşaat verdi.

İFM Merkez Bankası ihalesi yarın!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Merkez Bankası ihalesi yarın gerçekleştirilecek. 55 katlı olarak inşa edilecek Merkez Bankası binası işe başlandıktan 1.465 gün sonra bitirilecek.

merkez bankası uluslararası rezervleri Haberi

merkez bankası uluslararası rezervleri

Merkez Bankası tarafından açıklanan haftalık para banka verilerine göre, 4 Eylül haftasında net uluslararası rezervler 18 milyar 572 milyon dolara geriledi. Bir önceki hafta net uluslararası rezervler 23 milyar 211 milyon dolar seviyesindeydi. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri ise bir haftada 3,29 milyar dolar artış gösterdi. Bir önceki hafta 41 milyar 594 milyon dolar olan rezervler, 4 Eylül ile sona eren haftada 44 milyar 881 milyon dolar oldu.

Altın rezervleri düştü

Merkez Bankası verilerine göre, altın rezervleri 4 Eylül haftasında 43 milyar 42 milyon dolar seviyesinden 42 milyar 665 milyon dolar seviyesine geriledi. Bir süredir artan altın rezervlerinde bu hafta düşüş görüldü. Banka'nın toplam rezervleri böylece 84 milyar 636 milyon dolar seviyesinden 87 milyar 546 milyon dolar...