02 / 05 / 2024

merkez bankası vadeli repo ihalesi nedir

merkez bankası vadeli repo ihalesi nedir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına devam ederek bugün 8 Eylül vadeli repo ihalesi açtı.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken hamle! Altın ve dolar alım satımında yeni uygulama başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Liralaşma Stratejisi kapsamındaki Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde yeni uygulamanın değişikliği takip eden ilk üç günde, 734 milyon dolar karşılığı pozisyon büyüklüğüne ulaşıldı.

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası döviz ve TL'yi ilgilendiren son dakika açıklamasında bulundu. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirebilmesine karar verdi. 

Flaş düzenleme! Merkez Bankası'ndan TL ve YP mevduata yönelik yeni karar

Merkez Bankası bankaların 3 aydan daha uzun vadeli TL mevduatlarında ve yurt dışından doğrudan temin edilen 6 aydan uzun vadeli yabancı para yükümlülüklerdeki artış için 2023 yıl sonuna kadar zorunlu karşılık oranlarının da yüzde sıfıra çekti.

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

Merkez Bankası'ndan bankalara sınırlama getirecek yeni adım

Geçen ay ticari kredilere tavan faiz uygulaması getiren Merkez Bankası şimdi de kısa vadeli ticari kredilerin maliyetini yükselten bankalara başka bir sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Merkez Bankası açıkladı 135 milyar dolara dayandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre kısa vadeli dış borç stoku geçen yıla göre yüzde 10 yükselerek 134 milyar doları aştı. Bankalar dışında diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 49,5 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.

Merkez Bankası'ndan, dövizden TL mevduata geçiş için teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz mevduattan ve döviz cinsi katılım fonu hesaplarından, vadeli TL mevduata ve katılma hesaplarına geçen tutarlara zorunlu karşılık ve komisyon teşviki uygulama kararı aldı. 

Çin Merkez Bankası Nisan 2020'den bu yana ilk kez faiz indirdi!

Çin Merkez Bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada yüzde 3,85 olan bir yıl vadeli kredi temel faizi Kasım 2021'de yüzde 3,80 şeklinde belirlendi.

merkez bankası vadeli repo ihalesi nedir Haberi

merkez bankası vadeli repo ihalesi nedir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yaptığı duyuruda, "Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, 10 milyar TL tutarında geleneksel yöntemli repo ihalesi düzenlenmiştir. Repo ihalesinin vadesi 8 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ihaleye 53 milyar 750 milyon liralık teklif geldi. 

İhalede en düşük ve ortalama faiz yüzde 11,30, en yüksek basit faiz yüzde 11,35 olurken, en düşük ve ortalama faiz yüzde 11,92, en yüksek bileşik faiz ise 11,98 seviyesinde...