18 / 05 / 2024

merkez efendi e-ruhsat dönemi

merkez efendi e-ruhsat dönemi

Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi’nde, internet üzerinden yapı ruhsat takip sistemi kullanıma açıldı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Kontrol ve Yapı Ruhsat Birimi için geliştirilen "Yapı Ruhsat Takip Sistemi" tanıtıldı.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Trabzon Merkez için riskli alan kararı kaldırıldı!

Trabzon İli, Merkez İlçe, Gürbulak Beldesi, Güzelyalı Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Riskli Alan İlan Edilmesi hakkında kararın kaldırılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar ve ruhsat müdürleri Mezitli'de toplandı!

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik ile İnşaat Ruhsat Müdürlüğü yöneticileri sorunları ve çözüm yollarını aramak için bir araya geldi.

Çanakkale Merkez'de 3.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Merkez İlçe Güzelyalı Köyü'nde yer alan 3 parseli ihale ile satıyor. İhale 2 Ağustos'ta gerçekleşecek...

Çanakkale İl Özel İdaresi'nden 37.6 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait olan Merkez İlçe ve Ayvacık İlçesi'nde yer alan 2 adet arsa toplamda 37 milyon 600 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kamu görevlilerine lojman müjdesi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün gerçekleştirilen AK Parti Bayburt Merkez İlçe Kongresine katıldı. Bakan Ağbal, kamu görevlilerine lojman müjdesi verdi. 

Kırşehir'de 15.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir ili, Merkez ilçe, Çayağzı köyünde yer alan fabrika binası, idari bina ve eklentileri toplamda 15 milyon 124 bin 145 TL bedel ile icradan satılıyor. 

Burdur'da rantsal tadilat tartışması gündemde!

Şubat ayında karara bağlanan imar değişikliği Burdur'un gündeminde. AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, düzenlemenin rantsal tadilat olduğunu belirtti.

Kağıthane'nin çehresi değişti!

Göreve geldikleri ilk günlerde Kağıthane'nin imajını değiştirmek istediklerini belirten Başkan Kılıç, "İnsanlara Kağıthane'nin İstanbul'un ortasında yer alan bir merkez ilçe olduğunu anlatmaya çalıştık." dedi.

Akdeniz'de yeni imar yolları açma çalışmaları sürüyor!

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni imar yolları açmak için çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Mersin Toroslar'daki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını sürdürüyor.

Erzincan Merkez Yalnızbağ'da sözleşmeler imzalanıyor!

Erzincan, Yalnızbağ Belediye Başkanlığı işbirliği çerçevesinde, ön talep toplama yöntemiyle “Erzincan İli, Merkez İlçe Yalnızbağ Beldesi 340 Adet Konut ve 1 Adet Camii ve 1 Adet Ticaret Merkezi projesinde sözleşmeler imzalanıyor.

merkez efendi e-ruhsat dönemi Haberi

merkez efendi e-ruhsat dönemi

Tanıtım toplantısında, ruhsat durumlarının internet üzerinden kolayca sorgulanabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde, yapılanma anlamında yüzde 70-80 oranında ruhsat başvuruları Merkezefendi Belediyemiz'e yapılıyor. Bu sistem sayesinde halkımız, bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalınmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Ayrıca vatandaşlar, proje kontrol işlem sonuçlarını, varsa proje eksikliklerini görebilecekler. Bu hizmetten yaralanacak vatandaşlar, gerekli sorularını da sistem üzerinden iletebilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir. Hedefimiz güçlü iletişim, en uygun süre ve üstün şeffaflık elde etmek.” dedi.


Resmi web sitesi "www.merkezefendi.bel.tr." adresine girenler, sol köşede bulunan "e-Ruhsat" linkine tıklayarak, dünyanın...