10 / 05 / 2024

merkezi sisteme geçiş

merkezi sisteme geçiş

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Avlu34 Alışveriş Merkezi açılış için gün sayıyor!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı imzasıyla hayata geçirilen Avlu34 Alışveriş Merkezi açılış için gün sayıyor.

Çorum Ortaköy İlçe Merkezi Şehir içi geçiş yolu ihalesi 4 Nisan'da!

Çorum Karayolları yol ağında bulunan Ortaköy İlçe Merkezi Şehir içi geçiş yolu yapımı ihale ediliyor. İhale 4 Nisan'da gerçekleşecek.

Merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş adımları!

Kimi apartmanlarda ısınma sistemleri merkezi, kimi apartmanlarda ise ferdi ısınma sistemli oluyor. Peki, merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş nasıl yapılır?

Avrasya Geçişi Projesi ailesi başarıyı kutladı!

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, dünya mühendislik tarihine geçecek örnek bir projeyi başarıyla yürüttüklerini belirterek, “Avrasya Geçişi Projesi’ne emek veren herkes, bu kıvancı ömrü boyunca yaşayacaktır” dedi.

Körfez Geçiş Projesi Yalova'da konut fiyatlarını artırdı!

Körfez Geçiş Projesi, Yalova'yı canlandırdı Yalova, 1999 depreminde aldığı yaraları İzmit Körfez Geçiş projesiyle sarıyor. Proje ile İstanbul'a ulaşımı kolaylaşan kent, yerli-yabancı yatırımcılarınn cazibe merkezi olmaya başladı.

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor. Peki, ferdi ısınma sisteminden merkezi ısınma sistemine geçilir mi? Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Haziran 2015'te İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün siluetini göreceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü) Haziran 2015'te köprünün siluetini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak"

Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar başlıyor!

Marmaray Projesi ile birlikte yapılan kazılarda insanlık tarihine ışık tutan bulguların ardından, Boğaz’ın altından otomobillerin geçişini sağlayacak Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için de kazılar başlıyor.

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi!

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi. Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri sektörlerinin en önemli ihtisas fuarlarından R+T Stuttgart’ın basın konferansına 130 ülkeden gazeteci katıldı.

merkezi sisteme geçiş Haberi

merkezi sisteme geçiş

Ferdi sistemden merkezi sisteme geçiş nasıl olur?

Apartmanda herkesin kullanıma ait ortak alanlarda kat malikleri kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor; Ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Kanunen Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar...