11 / 05 / 2024

mermer arama faaliyetleri izni

mermer arama faaliyetleri izni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan maden, mermer, taş ocakları dahil verilen alanın toplam 450 bin hektar olduğunu, bunun da ormanlık alanların çok cüzi bir alanına tekabül ettiğini belirtti...

Finike'de mermer ocağı izni iptal edildi!

Antalya'nın Finike ilçesinde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Isparta Mermer Ocağı İşletmesi projesi halk toplantısı 28 Mayıs'ta!

Isparta ili Sütçüler ilçesi sınırları içerisinde Hayati Işık tarafından yapılması planlanan Mermer Ocağı İşletmesi projesi ile ilgili halk toplantısı 18 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek.

Elmalı Mermer İhtisas OSB arazisi incelendi!

AK Parti Antalya Milletvekilleri Adayı Atay Uslu ve İbrahim Türkiş, Elmalı ilçesine bağlı Bozhüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazinde incelemelerde bulundu.

Burdur'da açılacak mermer ocakları tartışmalara neden oldu!

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini bilirkişi heyeti raporunu sununcaya kadar durdurmaya hükmetmesi üzerine alanda incelemelerde bulunuldu.

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı 28-31 Mayıs'ta!

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara 2 bin kişilik alım heyetinin yanı sıra fuara 25 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Temmer Mermer, Türk mermerlerini Amerika'da tanıtacak!

Temmer Mermer, Çin'den sonra dünyadaki en büyük doğaltaş pazarı olan Amerika'ya Türk mermerlerini tanıtmaya gidiyor. Firma 14-17 Nisan tarihleri arasında Orlando'da gerçekleşecek olan Covering Doğaltaş Fuarı'na katılacak.

Dimer Mermer Mersin'de fabrika yatırımı düşünüyor!

Mermeri blok ve işlenmiş halde yurt içi ve dışına satan Dimer Mermer, büyümesini sürdürüyor. Felat Gökdemir Mevzuattaki mevcut koşullar elverdiği ölçüde en az iki yeni ocak daha açmayı planlıyoruz dedi.

Mermer sektörü 2014 yılı boyunca olumsuzlukları konuştu!

Antik dönemden bu yana birçok alanda kullanılan mermer, günümüz mimarisinde de prestijin ve estetiğin sembolü olmaya devam ediyor.

Başaranlar mermer üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyor!

Pazara sunduğu ürünler kadar imalat çeşitliliğini de ön planda tutan Başaranlar Mermer, yaklaşık 40 taş çeşidini tüketici ile buluşturuyor. Halen üretiminin yüzde 60'ını ihraç eden firma, yurtiçinde de otel, rezidans ve alışveriş merkezleri gibi projeleri

Safı Mermer İnşaat Gıda Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Safı Mermer İnşaat Gıda Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, MHD Fares Safi, Motaz Taouileh tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 31 Mart'ta kuruldu.

Bursa'da Blok Mermer Fuarı gerçekleşecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk firmalarının mermer sektöründe dünyada lider konumda olduğunu belirtti..

mermer arama faaliyetleri izni Haberi

mermer arama faaliyetleri izni


Bakan Eroğlu, "Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan verilen toplam izin, maden ve mermer hepsi dahil, toplam 450 bin hektar" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan maden, mermer, taş ocakları dahil verilen alanın toplam 450 bin hektar olduğunu, bunun da ormanlık alanların çok cüzi bir alanına tekabül ettiğini belirterek, "Madenciler kati surette ormanları tahrip etmiyor. Çünkü biz onlarla birlikte anlaştık. Dedik ki madeni aldıktan sonra burayı ıslah edin. Hatta ağaçlandırma bedelini veriyorlar. Biz iş bittikten sonra ağaçlandırıyoruz ve tekrar ormana kazandırıyoruz. Yaptığımız bu, kaybolan bir şey yok" dedi. 


Eroğlu, kentte Fuar ve Kültür Parkı'nda düzenlenen "Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, işadamlarının gayretleriyle son yıllarda ihracatın çok arttığını, 2002 yılındaki 36 milyar dolarlık ihracatın,...