03 / 05 / 2024

mermer ihracatı nne kadar düştü

mermer ihracatı nne kadar düştü

Çin hükümetinin inşaat sektörüne verdiği teşvikleri kısması, Türkiye'nin mermer ihracatını tutar bazında yüzde 25 düşürdü.

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nisanur Aşcı tarafından kuruldu.

Hzm Mermer İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hzm Mermer İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeliile Mahsun Yıldırım ve Murat Hıdır Çelik ortaklığında kuruldu.

Main Yapı İnşaat Mermer Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Main Yapı İnşaat Mermer Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Erol Kanza tarafından kuruldu. 

Çin'de inşaat sektörü yavaşladı!

Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı, Çin'de mermer ihracatının düşmesinin inşaat sektörünün yavaşlamasından kaynaklandığını kaydetti.

Seher Hafriyat Yıkım İnşaat Ve Mermer İmalatı İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seher Hafriyat Yıkım İnşaat Ve Mermer İmalatı İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Besim Ökten   ve Selim Çakar ortaklığında kuruldu. 

Yıldız Mozaik Mermer Granit İnşaat Otomotiv Gıda Nakliyat İthalat İhracat San. Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Mozaik Mermer Granit İnşaat Otomotiv Gıda Nakliyat İthalat İhracat San. Ve Tic.Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mevlüt Yıldız tarafından kuruldu. 

Elazığ'ın mermerine 2 milyon euroluk kredi desteği!

Elazığ'da bulunan Alacakaya Mermer ve Maden, 4 yılda KOSGEB'den toplamda 2 milyon euro hibe ve faizsiz kredi desteği aldı. 2008 ve 2012 yıllarında 70 milyon dolarlık mermer ihracatı gerçekleşti.

Mrm Mermer İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrm Mermer İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 120 bin TL sermaye ile bugün Gülnihal Mamat tarafından kuruldu. 

Mermerde üretim uyarısı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, Türk mermer ihracatçılarını uyardı. Düşük fiyat politikası nedeniyle birkaç yıl içinde maliyet kurtarılamayacağı için üretimin durma noktasına gelebileceği belirtti.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Marmara Adası'nda yılda 250 bin metreküp mermer üretiliyor!

Balıkesir'de yer alan Marmara Adası'nın mermer ihracatında neler kaydettiğini anlatan MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, adadaki mermer üretiminin yıllık yaklaşık 250 bin metreküp olduğunu belirtti.

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler'den yoğun ilgi!

Blok Mermer Fuarı’na Çinli ve Hintliler akın etti. Yerli mermer üretici ve ihracatçı firmalar, kurulan iş bağlantıları ile 2017’nin ilk çeyreğini de garanti altına aldı.

Adıyaman mermeri Uzakdoğu'nun gözdesi!

Adıyaman'da üretilen mermerin büyük kısmı Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine satılıyor- ATSO Başkanı Mustafa Uslu "Adıyaman mermeri Uzakdoğu'nun gözdesi haline geldi. Geçen yıl ilimizden 180 milyon dolar civarında mermer ihracatı yapıldı" dedi.

mermer ihracatı nne kadar düştü Haberi

mermer ihracatı nne kadar düştü

Çin hükümetinin inşaat sektörüne verdiği teşvikleri kısması, Türkiye'nin mermer ihracatını tutar bazında yüzde 25 düşürdü. Bir de İran'a ambargoların kalkmasının sektörü zora sokacağına işaret eden Temmer Mermer'in patronu ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, “Devlet mermer sektörüne enerji ve işçilik maliyetlerinde destek olmalı.” çağrısında bulundu. Çin'in büyüme rakamını yüzde 7'nin altına çekmek için inşaat sektörüne verdiği teşvikleri azaltması Türkiye'nin mermer ihracatını miktar bazında yüzde 27, tutar bazında yüzde 25 düşürdü. Bu durumu ünlü matematikçi Edward N.Lorenz, ‘kelebek etkisi teorisi' ile açıklıyor. Ancak mermer sektörünün önemli oyuncularından Temmer Mermer'in patronu ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, asıl kelebek etkisinin Batı'nın İran'la yaptığı nükleer anlaşmanın sonucunda oluşabileceğine dikkat çekiyor....