04 / 05 / 2024

mermer ihracı 2014

mermer ihracı 2014

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor. Dünyanın en zengin doğal taş oluşumlarının bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye, çok çeşitli ve büyük miktarda mermer rezervine sahip...

Mermer sektörü 2014 yılı boyunca olumsuzlukları konuştu!

Antik dönemden bu yana birçok alanda kullanılan mermer, günümüz mimarisinde de prestijin ve estetiğin sembolü olmaya devam ediyor.

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Dinamik Granit Mermer Madencilik Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik Granit Mermer Madencilik Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Garipşah Tunçer tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Değişim Mermer Mobilya ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değişim Mermer Mobilya ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aziz Kurt tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 15 Aralık 2014 tarihinde Kartal, Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu.

Akfen 60 milyon liralık tahvil ihracını tamamladı!

Akfen, 60 milyon liralık tahvil ihracını tamamladı. Akfen Holding açıklamasına göre, 8-9 Aralık 2014 tarihleri arasında talep toplanan tahvillerin ilk kupona baz teşkil edecek gösterge yıllık bileşik faiz oranı yüzde 7,84 olarak belirlendi.

Deniz Karataş: İnşaat sektörü 2014 yılını zararla kapattı!

300 sektör zararda İnşaat sektörü tahmin ettiği yükselişi yakalamanın yanında dönemi kötü kapatmasıyla birlikte mermer, fayans üreticileri, çimento fabrikaları, tesisat malzemeleri gibi mesleğe bağlı 300 sektör de 2014'ü zararla kapattı.

Bursa'da Mermer Ocağı kapasite artışı için halk toplantısı düzenlenecek!

ROK-MER İnş. Mad. San ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Bursa İli Osmangazi İlçesi'nde yer alan Mermer Ocağı kapasite artışı için 6 Kasım 2014 tarihinde halk toplantısı düzenlenecek.

Leonardo Mermer Madencilik A.Ş'nin acı günü: İffet Selma Türker vefat etti!

Leonardo Mermer Madencilik A.Ş'nin kurucu ortağı Tevfik Tunç Türker'in eşi İffet Selma Türker vefat etti. Cenaze 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü öğle namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Camii'nden kaldırılacak ve defnedilecek....

Natural Stone 11. Uluslararası Mermer, Doğal Taş Fuarı yarın başlıyor!

Doğal taş sektörünün İstanbul 'daki en büyük buluşması Natural Stone 11. Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 04-07 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Odeabank, ilk bono ihracını gerçekleştirdi!

Odeabank, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 15 Mayıs 2014 tarihli izni ile onaylanan bono / tahvil ihraç başvurusu kapsamında Türk Lirası cinsi ilk bono ihracını başarıyla gerçekleştirdi...

İzmir MARBLE 2014 kapılarını açtı!

İzmir 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE 2014), Kültürpark’ta törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, düzenlenen fuar, mermer ve doğaltaş sektörünü 20. kez biraraya getirdi...

Aşkabat Mermer Şehir ünvanı ile rekorlar kitabına girdi!

En çok mermerin kullanıldığı Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat Mermer Şehir ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi...

Q Bahçe Erguvan İnşaat'ta 1.560 TL taksitle! 2014'te teslim!

Q Bahçe Erguvan İnşaat projesinde yüzde 5 peşinatla daire sahibi olunabiliyor. 2014 yılının Aralık ayında teslim edilecek olan projede fiyatlar 175 bin 500 TL'den başlıyor...

mermer ihracı 2014 Haberi

mermer ihracı 2014

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor.


Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Koçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mermerciliğin Muğla'da turizmden sonra en önemli sektör olduğunu söyledi.


Mermer ve doğaltaşın ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Koçar, 2013 yılında Muğla'dan 280 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.


Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin Muğla'dan gerçekleştirildiğine işaret eden Koçar, "Muğla genelindeki mermer ocakları ve 100'e yakın fabrikada yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Taşıma, bakım, sanayi, malzeme ve işçilik alanlarıyla yaklaşık 60 bin kişi sektörden geçimini sağlıyor. Bunların büyük bölümü Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde bulunuyor" dedi.


"2023 HEDEFLERİMİZ VAR"


Koçar, Türkiye'de mermercilik sektörünün Muğla, Afyon, Denizli ve Antalya ile Marmara bölgesinde yoğunlaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sektörün geçen...