03 / 05 / 2024

mermer ocaklarına neye göre ruhsat veriliyor

mermer ocaklarına neye göre ruhsat veriliyor

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, üç yıldır Bilecik’te ruhsat beklediği ‘mermer ocağı’ndan umudu kesti. Kahyaoğlu başbakanlıktan bir türlü vize çıkmayınca ortağı Taylan Cengiz ile aynı bölgede organik yumurta işine soyundu.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

Tüp fiyatları rekora koşuyor! Fiyatları duyan vatandaşlar isyan etti! Kötü haberler ardı ardına geldi!

Tüp fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşı canından bezdirirken tüp fiyatları da rekora koşuyor. Resmen insanların ocakları değil cepleri yanıyor. Yapılan zamların ardından güncel tüp fiyatları en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor.

Dijital göstergesi ile sizi şaşkına çevirecek elektrikli ankastre ocaklar Siemens'te! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

17 adet güç kademesine sahip Siemens elektrikli ankastre ocak mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler arasına girmektedir. Ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılar.

Bu hafta neye yatıran kazandı? Altın, dolar, hisse hangisi kazandırdı?

İşte haftanın yatırım araçları performansı. Bu hafta yatırımını neye  yatıran kazandı? Kategorilerine göre bakıldığında yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 5,39 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu. Peki parasını dolara ya da altına yatıranlar ne kadar kazandı?

Bütün yatırımcılar İslam Memiş’in açıklamasına kilitlendi! Altın yıl sonunda ne kadar olacak? Neye yatırım yapmalıyız?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonundaki fiyatını açıklarken, yatırımı neye yapmamız gerektiğini açıkladı. İşte detaylar…

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun karına göre tüm mesken tek zamanlı alçak gerilim aboneliklerinde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kademeli tarife uygulamasına geçildi. Peki bu ay faturalarda neye dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Demmer Mermer Marble İzmir Fuarı'na katıldı!

Türkiye’nin önde gelen mermer şirketleri arasında gösterilen Demmer Mermer, 27-30 Mart 2019 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Marble İzmir Fuarı’na katılarak son teknolojiye uygun olarak geliştirdiği ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Efendioğlu Mermer'e CNR IMOB 2019’dan büyük ilgi!

Efendioğlu Mermer 22-27 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşen CNR IMOB Fuarı'na katıldı. Marka, CNC teknolojisi ile üretilen 2 cm inceliğindeki mermer masalarını tanıttı.

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'na yabancılardan ilgi!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) öcülüğünde açılacak mermer fuarına yabancılardan yoğun ilgi geldi. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

mermer ocaklarına neye göre ruhsat veriliyor Haberi

mermer ocaklarına neye göre ruhsat veriliyor

TÜM kamu tahsislerini ‘başbakanın onayı’na bağlayan  2012 yılında çıkarılan genelge nedeniyle madencilikte büyük tıkanma olduğu bildiriliyor. Türkiye genelinde on binlerce konudaki tahsislerin incelenmesi ve onaylanmasını ‘başbakanın’ inceleyip onaylamasının zaman alması nedeniyle çok sayıda mermer ocağının tahsis ve ruhsat işlemlerinin tamamlanamadığını söyleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Bu yüzden bizzat ben de mağdurum. Bilecik’te mermer ocağı açmak için ortağım Taylan Cengiz ile müracaat ettik ama işlem Başbakanlıkta bekliyor. Artık madenden umudumuzu kestik. Şimdi bu arazinin yanında 300 dönümde organik yumurta üretimi için 5 bin tavukluk bir yatırıma karar verdik” dedi. Yatırımın kısa sürede 10 bin tavukluk olacağını da söyleyen Kahyaoğlu, madencilerin sorunlarının çözümü konusunda da uzun süredir hükümette muhatap bulamadıklarını söyledi.


Hükümetin iş dünyasıyla, üstelik kendisine oy verenlerle bile...