27 / 04 / 2024

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.



Tekstil ve hazır giyim alanında yeni bir alışveriş merkezi hizmete girecek. Tekstil ve hazır giyim denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Merter’de toptan kadın hazır giyim alışveriş merkezi ‘Sentez Merter’ sektörün öncü markalarını buluşturmak için geri sayıma başladı. Alışveriş merkezinin kapılarını temmuz ayında açacağı belirtildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, alışveriş merkezinde, 24 bin metrekare kapalı alanda 240 adet satışa hazır dükkanın yer aldığı bildirildi.  AVM’nin bu hacmiyle alanında en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olma özelliği taşıdığı belirtildi.

‘Sentez Merter’ açılışına ilişkin bilgi veren proje pazarlama K&B Property Türkiye Genel Müdürü Kudret Hazer, yapılan bir esnaf anketi sonrasında böyle bir ihtiyacın olduğunun tespit edildiğini aktardı.  Güngören, Merter, Laleli, Osmanbey, Zeytinburnu ve Bayrampaşa’da esnaf ile yapılan anket sonucu böyle bir ihtiyacın tespit edildiğini söyleyen Hazer, yapılan fizibilite çalışmalarının ardından Sentez Merter Yatırım AŞ tarafından ‘Sentez Merter’ projesinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Alışveriş merkezinde yer alan ve büyüklükleri 20 metrekare ila 100 metrekare arasında değişen dükkanların istenilen şekilde modüler olarak büyütülebildiği belirtildi. Hazır giyim alanında uluslararası bir merkez yaptıklarını ileri süren Hazer, dükkanların yüzde 70’inin satışının tamamlandığını, diğer yandan satış ve kiralama sürecinin devam ettiğini ifade etti.

K&B Property Türkiye Genel Müdürü Kudret Hazer ayrıca ‘Sentez Merter’e ulaşımın da son derece kolay olduğunu vurgulayarak, alışveriş merkezinin metro ve raylı sistemin kesiştiği noktada konumlandığını kaydetti.


Geri Dön