07 / 05 / 2024

Mermer sektörü 2013

Mermer sektörü 2013

Yasal izin ile çalışmaya başlayan sığınmacıların, yıllardır işçi bulma sıkıntısı çeken sektör için büyük fayda sağlayacağını söyleyen Arslan Erdinç, ülke ekonomisine daha büyük girdilerin sağlanarak katma değer yaratılacağını ifade etti

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Türkiye'de mermer sektörü ne durumda?

Mermer-Granit Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Türkoğlu mermer sektörünü Memleket'e anlattı. Türkoğlu "Türkiye'nin sektörde dünya çapında söz sahibi olmasına rağmen işleyemediğimiz için katma değer sağlayamıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da mermercilik sektörü durma noktasında!

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda lokomotifliğini üstlenen Mermercilik sektörü de Ortadoğu ve Bölge’de yaşanan olaylardan dolayı fena vurdu. 7 bin kişinin istihdam edildiği Mermer sektörü tamamen durma noktasına gelebilecek.

Mobilya sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme hedefliyor!

2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün 2014 ihracat ihracatın 3 milyar doları aştı. Net rakam olmamakla birlikte 2015 sonunda sektörün 3.8 milyar dolar ihracat yapması bekleniyor.

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

2013 ve 2014 yıllarında zirveye oturan inşaat sektörü, 2015 yılında da iddiasını sürdürüyor. Firmalar, mart ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak, konut alıcısı ise yeni proje avantajlarını bekliyor

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü 2015 yılına umutlu bakıyor!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı." dedi..

Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı!

Ortadoğu'da yaşanan iç savaş ve çatışmalar inşaat sektörüne de darbe vurdu,. İMO Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, "inşaat sektörü, 2014 yılında 2013 yılında olduğu gibi bir büyüme gösteremedi.

Can Karahasanoğlu: İnşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı.

Mermerciler inşaat sektörüne yöneldi!

Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar ve başta Çin gibi birçok ülkede görülen ekonomik daralmalar nedeniyle mermer ihracatında küçülme yaşanınca, sektör yeni pazarlara ve inşaat sektörüne yöneliyor.

İnşaat sektörü 2014 yılını nasıl geçirdi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektörü yüzde 8.7'yle en çok büyüyen sektörlerden biri oldu.

Mermer sektörü 2013 Haberi

Mermer sektörü 2013


Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye giren sığınmacıların yeni sektörü "mermer" oldu. Yasal izin ile çalışmaya başlayan sığınmacıların, yıllardır işçi bulma sıkıntısı çeken sektör için büyük fayda sağlayacağını söyleyen Arslan Erdinç, ülke ekonomisine daha büyük girdilerin sağlanarak katma değer yaratılacağını ifade etti


Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler artık neredeyse her sektörde çalışmaya başladı. Tekstil, inşaat, otomotiv gibi sektörlerde yasal izin ile çalışmaya başlayan sığınmacılar şimdi de maden ve mermer sektöründe istihdam ediliyor. Maden sektöründe özellikle mermer ve traverten ocaklarında artan dış talep nedeniyle ocak ve fabrikaların kapasiteleri artıyor ancak işçi bulmak yıllardan bu yana sektörün en önemli sorunlarının başında geliyor. Firmalar ocak ve fabrikalarda çalıştırmak üzere ilan vermelerine rağmen yeteri kadar dönüş alamıyorlar. Gelen dış talebin işçi bulma...