03 / 07 / 2024

mermer sektöründe durgunluk

mermer sektöründe durgunluk

Rüstem Çetinkaya, Çin hükümetinin daralmaya gitmesiyle birlikte Türkiye'den mermer alımının azaldığını söyledi. Çetinkaya, "Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü de mermer sektörü için önemli bir pazar'' dedi.

Konut sektöründe durgunluk yok!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konut sektöründe olağanüstü bir durgunluk olmadığını vurgulayan Yetgin, ''Türkiye'de konuta talep bitmez" şeklinde konuştu.

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

Mobilya sektöründe taksit heyecanı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili çalışması, durgunluk yaşayan mobilya sektöründe heyecan yarattı.

Ege gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ediyor!

SİYASİ belirsizlik, seçimler, ekonomideki durgunluk ve faizlerde beklenen artış... Tüm bu olumsuz tabloya rağmen Ege gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor. Konut satışlarında 2015'te ayrıca birçok yeni proje de hayata geçti.

Gayrimenkul sektöründe gözler sonbahara çevirildi!

7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmalarının sürmesinin etkisi ve geleneksel olarak durgunluk yaşanan gayrimenkul sektöründe, gözler sonbahara çevrildi.

Van'da inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor!

Mart ayında havaların ısınması ile inşaat sektöründe harektelenme beklenirken bu yıl inşaat sektörünün hemen hemen durma noktasına gelmesi il ekonomisine kötü etki yaparken inşaat söktörü ile uğraşan esnaf zor durumda kaldı.

Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı!

İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen Uluslararası Marmomacc Taş, Tasarım ve Teknoloji Fuarı'na İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) milli katılım gösterdi. Mermer ve doğaltaş sektöründe katma değer hareketi başladı...

İnşaat sektöründe üretim ve ciro arttı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) birinci çeyrek verilerine göre; inşaat sektöründe üretim ve ciro arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi 2014 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1 yükseldi...

Akıllı evler konut sektöründe yayılıyor!

Gün geçtikçe değişen ve gelişen gayrimenkul sektöründe sıkça duyulmaya başlayan 'akıllı ev' tanımı, markalı konut projelerinde aranılan bir özellik olma yolunda ilerliyor. Akıllı evler, maliyet ve konfor açısından büyük avantajlar sağlıyor.

Janusz Piechocinski: Türkiye inşaat sektöründe güçlü!

Polonya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Janusz Piechocinski yaptığı açıklamada Türkiye ’nin inşaat sektöründe güçlü olduğunu, Polonya’nın da kömür madenciliğinde üstün teknolojiye sahip olduğunu anlattı...

İnşaat sektöründe satışlar yüzde 7,7 düştü!

İnşaat sektöründe satışlardaki yavaşmalamaya bağlı olarak stoklar artarken, yeni inşaatlar için alman ruhsatlarda artış devam ediyor. Yılın ilk dört ayında satışların yüzde 7.7 düşmesine karşılık, yeni ruhsat alan inşaat alanı yüzde 90'lık patlama yaptı

İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak!

Maslak No/1 Yönetim Genel Müdürü Murat Karaçay yeni kiracıları Plus Kitchen markası ve ofis gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karaçay, 'İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak' dedi.

mermer sektöründe durgunluk Haberi

mermer sektöründe durgunluk

Türk mermer sektörünün önemli bir pazarı olan Çin başta olmak üzere, birçok ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve siyasi karışıklıklar nedeniyle ihracat azaldı. Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Çin hükümetinin daralmaya gitmesiyle birlikte Türkiye'den mermer alımının azaldığını söyledi. Çetinkaya, "Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü de mermer sektörü için önemli bir pazar. Hem proje mimarlan hem de müteahhitlerle yakın ilişkiler içindeyiz"...