02 / 05 / 2024

mermer sektöründe gelişme

mermer sektöründe gelişme

Rüstem Çetinkaya, Çin hükümetinin daralmaya gitmesiyle birlikte Türkiye'den mermer alımının azaldığını söyledi. Çetinkaya, "Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü de mermer sektörü için önemli bir pazar'' dedi.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Mitsubishi Space Star 'da beklenmedik zam: Otomobil sektöründe fiyat dalgalanmaları devam ediyor!

Otomobil sektöründe, araç sahibi olmayı düşünenleri yakından ilgilendiren fiyat dalgalanmaları sık sık gündemde yer alıyor. Son olarak Mitsubishi'nin popüler modeli Space Star için beklenmedik bir gelişme yaşandı. Aracın fiyatı 36 bin 800 TL zamlandı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Otomobil sektöründe flaş gelişme! Bunu yapanlar şimdi yandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla inceleme başlattığını açıkladı. İnceleme; kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemeyi hedefliyor. İşte tüm detaylar...

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Gayrimenkul sektöründe online teknoloji dönemi!

Koronavirüs salgını ile beraber gayrimenkul sektöründe dijitalleşme hız kazanmaya başladı.  Son zamanlarda alıcıların yüzde 89'u kiralama ve satın almalarını online gerçekleştiriyor. 

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

11Sight emlak sektöründe temassız satış ve pazarlama dönemini başlattı!

11Sight Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, 11Sight'ın tek tıkla başlatılabilen görüntülü görüşme çözümüyle emlak sektöründe satın alma ve kiralama işlemlerinin uzaktan da gerçekleşebildiğini belirtiyor.

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

Gayrimenkul sektöründe dijital çözümler geliştirilecek!

Emlak sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, ''Pandemi sonrası gayrimenkul sektörüne dair daha birçok dijital çözümlerin geliştirileceğini düşünüyorum'' dedi.

Gayrimenkul sektöründe proje tanıtımları online satış ofislerinden yapılacak!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, gelişen şartlarda gayrimenkul sektöründe proje tanıtımlarının online satış ofislerinden yapılacağını ifade etti...

mermer sektöründe gelişme Haberi

mermer sektöründe gelişme

Türk mermer sektörünün önemli bir pazarı olan Çin başta olmak üzere, birçok ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve siyasi karışıklıklar nedeniyle ihracat azaldı. Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Çin hükümetinin daralmaya gitmesiyle birlikte Türkiye'den mermer alımının azaldığını söyledi. Çetinkaya, "Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü de mermer sektörü için önemli bir pazar. Hem proje mimarlan hem de müteahhitlerle yakın ilişkiler içindeyiz"...