03 / 05 / 2024

Mersin 2015 turizm sezonu

Mersin 2015 turizm sezonu

MERSİN'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'nde turizmciler, iyi bir sezon bekliyor.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Mersin 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi bugün başlıyor!

Mersin'de yapılacak "1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi" için bugün 4 kıtadan 25 ülkeden 52 belediyeden toplam 171 kişilik heyet geliyor.

Mersin'de turizm sektörü masaya yatırılacak!

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Turizm Platformu işbirliği ile 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi yapılacak.

Mersin'de turizm 12 ay canlı olacak!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Numan Olcar: Mersin'deki turizm yatırımları artacak!

Mersin'de devam eden turizm yatırımları ile bu yıl sonu yatak kapasitesinin 15 bine ulaşması beklenirken, turizmciler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 13,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.

Turizm sektörü 2015 yılında 5 milyar dolar zarar edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Antalya’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile TÜROFED’in 10. Yılını değerlendirerek turizm sektörü ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Osman Ayık, “2015 yılı kaybımız yaklaşık 5 milyar doları bulacak” dedi

Mersin turizm altyapısını geliştiriyor!

MERSİN Doğu Akdeniz çanağında Türk turizmi için yeni adres olmaya hazırlanıyor. Bir taraftan turizm alt yapısı için yatırımcılarını bekleyen Mersin, diğer taraftan da turizmde söz sahibi olmaya çalışıyor.

Anamur Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Mersin'in turizm merkezi Anamur ilçesinin atık sularını arıtarak Akdeniz ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçecek olan Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin tamamlandığı bildirildi.

Mersin 2015 turizm sezonu Haberi

Mersin 2015 turizm sezonu

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, turizmcilerin yeni sezonun bereketli geçmesini beklediğini söyledi. Kızkalesi'nin yıldızlı otel ve belediye ruhsatlı işletmelerle yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip olunduğunu aktaran Öztop, "35 yıl sonra kar yağışı deniz kenarına kadar indi. Bu da yazın sıcak geçeceğine işarettir. Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçeceğini umut ediyoruz"...