04 / 05 / 2024

Mersin 2016 inşaat

Mersin 2016 inşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

Mersin Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 

Mersin'de devam eden millet bahçesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mersin Valisi Ali İhsan Su, millet bahçesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

Mersin Akdeniz'de 416 konutun inşaatı başladı!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, TOKİ tarafından inşa edilecek olan 416 konutun inşaat çalışmaları başladı.

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Mersin'de inşaat temsilcileri toplandı!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Mersin'de ilk home ofis projesinin inşaatı başladı!

Pozcu İnşaat tarafından Mersin'de ilk kez hayata geçirilecek home ofis projesinin inşaatı başladı. Pozcu Evo projesi 2 blok halinde yükselecek.

Mersin'de en çok inşaat ruhsatı Erdemli'de verildi!

Erdemli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, 2017 yılı Haziran ayı verilerine göre Mersin’de en çok inşaat ruhsatı verilen ilçe Erdemli oldu.

Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin 2. etap inşaatı başlıyor!

Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, Galericiler Sitesi'nin inşaatının bu yıl başlayacağını ve 200 işyeri bulunan siteye 70 ek ofis yapılacağını belirtti.

Mersin GİAD'dan inşaat sektöründeki sorunlara çözüm önerisi!

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Yönetimi, inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya sunarak,çözüm için destek talep etti.

2016’da 25 bin futbol sahası genişliğinde inşaat yapıldı!

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapıldı. Bu inşaatlar metrekare olarak yaklaşık 25 bin futbol sahasına eşit.

Mersin'de inşaat sektöründen yerli ürünlere destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.

Mersin 2016 inşaat Haberi

Mersin 2016 inşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı döviz bozdurma çağrısına Mersin'deki inşaat sektöründe çalışanlardan destek geldi.


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayında sokaklara dökülerek, birlik ve beraberlik ortamını bozmaya çalışanlara cevap veren Türkiye'nin, şimdi de dolara karşı bir seferberlik başlattığını belirtti.


Tüm kurumların bütün işlemlerinde doları ve avroyu terk ederek Türk lirasını kullanmaya geçtiğini ifade eden Ekinci, Mersin'in de inşaat sektörününde Türk lirası için kenetlendiğini kaydetti.


İşlerinde artık doları tercih etmediklerini aktaran Ekinci, şöyle devam etti: 


"Mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünleri tercih etmeye başladık. Ekonomideki dalgalanmalar yerli ürün kullanılarak aşılabilecek. Yerli ürün kullanımı hakkında oldukça hassasız. Yerli ürün kullanımında tüm sektör temsilcilerine 'Türkiye'de üretilen malı kullanınız' çağrısında bulunuyorum. Yarattığı katma değerle, istihdam...