15 / 05 / 2024

Mersin Akkale Antik Kenti

Mersin Akkale Antik Kenti

Mersin'in Erdemli ilçesinde, millattan önce 4. yüzyılda zeytinyağı ihraç merkezi olan Akkale Antik Kenti'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için proje hazırlığına başlandı.

Mersin'de tarihi eserin dibine apartman diktiler! 

Mersin Mezitli’de Solî Pompeiopolis Antik Kenti’nin çevresine binalar inşa edildi. Bu durumu görenler tarihin katledilmesine isyan ederek tepki gösterdi. 

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı!

Yapımı 3 yıl süren ve bünyesinde, Soli-Pompeipolis Antik Kenti, Elaiussa-Sebaste Antik Kenti ve Yumuktepe Höyüğü'nden çıkan eserlerin de aralarında olduğu Mersin Arkeoloji Müzesi, açıldı.

Mersin Akkale Arkeolojik Sit Alanları için imzalar atıldı!

Mersin Erdemli'deki M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen Akkale Antik Kenti’nin restorasyon projesi için imza atıldı. Kent, gün yüzüne çıkarılacak.

Mersin Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı!

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi açıldı. Mezitli ilçesindeki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki yanına Mezitli Belediyesi tarafından yapılan bisiklet ve yürüyüş yolunda sanat etkinlikleri de gerçekleştirilebilecek.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

Mersin Akkale Antik Kenti restore edilecek!

Mersin'in Erdemli ilçesinde, millattan önce 4. yüzyılda zeytinyağı ihraç merkezi olan Akkale Antik Kenti'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için proje hazırlığına başlandı.

Tarsus'ta antik yol bulundu!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3. derece sit alanında yapılan çalışmada antik yol bulundu. Sondaj kazısında tespit edilen yolun antik dönem Tarsus kentinin ana arterlerinden birisi olduğu belirlendi

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları başladı!

Milattan önce 1. ve milattan sonra 1. yüzyıllarda aktif bir liman olduğu ortaya çıkan Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları ne zaman başlacak?

Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları gelecek hafta başlayacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yağcı: "Ekibin çoğunluğuyla sütunlu caddede çalışacağız. Amacımız, sütunlu caddenin restore edilen kısmının devamını getirebilmek'' ded

Mersin Akkale Antik Kenti Haberi

Mersin Akkale Antik Kenti

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Orhan Sarı, Mersin'in Erdemli ilçesinde milattan önce 4. yüzyıla ait Akkale Antik Kenti'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için proje hazırlığına başlandığını bildirdi. 


Sarı, antik kentte gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mersin Üniversitesinin (MEÜ) işbirliğiyle antik kentte çevre düzenlemesi yapmayı hedeflediklerini söyledi.


Kanlıpane Antik Kenti'nde gerçekleştirilen çevre düzenlemesindeki projeyi geliştirerek Akkale'de uygulamak için ön çalışma başlattıklarını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:


"Erdemli'deki başta Akkale Antik Kenti olmak üzere tarihi ve kültürel değerlerin kalıntılarının ayağa kaldırılmasına katkı sunmak istiyoruz. Oda olarak Akkale Antik Kenti için önce restorasyon, ardından da Kanlıpane Antik Kenti'ndeki gibi çevre düzenleme projesi hazırlayacağız. Projenin hayata geçmesi ve turizmin hizmetine sunulması için üzerimize düşen göreve hazırız. Bölgemizdeki tarihi değerlerin ayağa kaldırılmasını...