06 / 07 / 2024

mersin alın gişeleri

mersin alın gişeleri

Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde kiralama başvuruları alınıyor!

Esenyurt'ta Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika mesafede Akçaburgaz mevkiinin en merkezi arazisinde konumlanan Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde satılık bağımsız bölümlerin yanı sıra kiralama başvuruları da alınıyor...

Otoyol ve köprü gişeleri kalkıyor!

Trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapılacak çalışma kapsamında, Çamlıca ve Mahmutbey gişeleri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gişeleri ayıran duvarlar kaldırılarak, gişesiz geçiş sağlanacak.

Gebze-İzmir otoyolunun gişeleri hazır!

İstanbul-İzmir seyahatini 3,5 saate indirecek Gebze-İzmir otoyolunun gişeleri hazır. Sistemlerin kullanıcı eğitimlerine de başlandı. Orhangazi, Kılıç ve Gemlik Kavşağı gişelerinin teslimatı da yakın dönemde gerçekleşecek.

Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi sona erdi!

“Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi” sona erdi. Zirvenin kapanış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, e sorunları masaya yatırıp çözüm noktasında ortak akıl üretiyoruz” dedi.

HGS ve OGS gişeleri birleşti mi?

Sürücülerin HGS ve OGS şeridi için ayrı yönlere geçme derdini ortadan kaldıracak olan gişeleri birleştirme sistemi, bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen hala uygulamaya geçirilemedi.

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

Yıkım izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Bu yapının yıkılması için de belediyeden izin alınıyor. Peki, yıkım izni nasıl alınır?

Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır?

Kooperatifin adı ve merkezi, Kooperatifin amacı ve çalışma konuları, Kooperatifin temsiline ait hükümlerin yer aldığı Kooperatif ana sözleşmesi nereden alınır? Kooperatif ana sözleşmesinde bulunması gereken hükümler neler?

Yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı, 3194 sayılı İmar Kanununun 20,21 ve 22. maddeleri ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği'nin 57.maddeleri esas alınarak veriliyor. Peki, yeni inşaat ruhsatı nasıl alınır?

Ruhsatsız ev alınır mı?

Yasal olarak bir yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsatsız olarak başlanan yapılara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ruhsatsız ev alınır mı? Ruhsatsız ev satılır mı?

İskan olmayan ev alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediye tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, iskan olmayan ev alınır mı?

Yapı kullanma izni olmayan ev alınır mı?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları tamamlanan yapılar için alınması gereken izin olarak tanımlanıyor. Bu izin yapının projesine uygun olduğunu gösteriyor. Peki, yapı kullanma izni olmayan ev alınır mı?

Köyde inşaat izni nasıl alınır?

Köy yerleşik sınırı içerisinde bir arsanız olduğunu ve "Köydeki arsama ev yapmak istiyorum." dediğinizi farz edelim. Bu durumda köyde inşaat izni nasıl alınır? Köy ruhsat işleri nelerdir?

mersin alın gişeleri Haberi

mersin alın gişeleri

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'deki ulaşıma dair bazı sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Atıcı önergesinde "Mersin-Tarsus karayolunda (D-400) yaşanan trafik yoğunluğu kentte yaşam kalitesini düşürmektedir. Mersin Limanı'na büyük araçların giriş-çıkışının yoğun olduğu dönemlerde trafik durma noktasına gelmektedir." dedi.

İhalesi yapılan "Organize Sanayi Bölgesi-Otoyol Bağlantı Yolu" kavşağı ile Mersin arasındaki otoyolun ücretsiz olması D-400 karayolunda yaşanan trafik sorununu büyük oranda çözeceğini söyleyen Atıcı, "Ayrıca Mersin'den Çamlıyayla ve Eshab-ı Kehf yönüne giden araçların da otoyolu ücretsiz kullanmaları mümkün olacaktır." diyerek 2 soru sordu.

Atıcı'nın soruları

1- Mersin Alın gişelerini, Organize Sanayi Bölgeleri kavşağına çekmeyi planlıyor musunuz?

2- Yapımına yeni başlanan bağlantı yolu tamamlanmadan gerekli düzenlemelerin yapılması mümkün...