27 / 04 / 2024

Yıkım izni nasıl alınır?

Yıkım izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Bu yapının yıkılması için de belediyeden izin alınıyor. Peki, yıkım izni nasıl alınır?



Yıkım izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Bu yapının yıkılması için de belediyeden izin alınması gerekiyor.


Söz konusu izin için dilekçe, hissedarların muvaffakatı ve imar durumu le müracaat ediliyor. Eski eser binalar ile ilişkisinin olması durumunda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınır. 


Daha sonra Belediye Su İşleri; Belediye Emlak İşleri ve Elektrik Dağıtım Şirketinden ilişik kesme belgeleri alınması gerekiyor. 


Bu belgeler ile birlikte yapılan müracaat sonucunda fenni sorumlu gözetiminde bina yıkımına izin verilir. Peki yıkım izni dilekçesi nasıl yazılır?


Yıkım izni dilekçe örneği..


……………………… Belediye Başkanlığı’na



……………………… İlçesi, ………………………… Mahallesi, ……… Pafta, ……………………… Ada, ……………………… Parsel sayılı taşınmaz üzerindeki binamın yıkım  ruhsatının düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim. 




Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : 1- TEDAŞ’dan alınacak elektrik kesim yazısı.

  2- İSKİ’den alınacak su kesim yazısı.

  3- İGDAŞ’dan alınacak doğalgaz kesim yazısı.

  4- Mahalle Muhtarlığından alınacak boş belgesi.

  5- Tapu Sicil Müdürlüğü yazısı.

  6- Gelirler Müdürlüğünden alınacak vergi borcu yoktur yazısı.



Dilekçenin yanında verilmesi gereken diğer belgeler şu şekilde sıralanıyor;


- İmar durumu,

- Hissedarların muvaffkatı ile müracaat edilir.


Ancak yapının eski bir eser olması durumunda kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerekiyor. Bu nedenle;


- Su işlerinden (belediye)

- Emlak  işlerinden (belediye)

- Elektrik dağıtım şirketinden ilişik kesme belgelerinin alınması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından fenni bir sorumlu gözetiminde yıkıma izin veriliyor.


Ruhsat yenileme ücreti 2014!
Yeni inşaat ruhsatı ücret tarifesi 2014!



Geri Dön