29 / 07 / 2024

mersin bina yıkımları

mersin bina yıkımları

MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yürüttüğü yeni yol açma çalışmaları kapsamında metruk binaların yıkımı sürüyor. Ekipler yeni bulvar yapımına başladı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Mersin Rıfat Uslu'daki yıkımlar tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi’nde başlattığı çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemlerinde son aşamalara gelindi.

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Mersin Büyükşehir'den nazım imar planı açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 06.02.2018 tarihinde oy birliği ile kabul edilen imar planıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İzmir Örnekköy'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

İzmir'in farklı noktalarında çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. İzmir Örnekköy'de dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı. 

mersin bina yıkımları Haberi

mersin bina yıkımları

MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yürüttüğü yeni yol açma çalışmaları kapsamında metruk binaların yıkımı sürüyor.


Ekipler kent merkezinde yürütülen asfaltlama, yol bakım, onarım çalışmalarını Yenişehir’e bağlı eski köy yolu olarak bilinen 3'ncü Çevre Yolu ile 17'nci Cadde arasında bulunan 36'nci Cadde’de 35 metrelik yeni bulvar yapımına başladı. Bölgede mevcut yol genişletilirken 36'nci Cadde ile 17'nci Cadde’nin kesiştiği noktadaki kullanıma kapalı metruk binaların yıkım işlemi de aynı anda devam ediyor. 36'ncı Cadde bulvar olarak hizmete...