02 / 05 / 2024

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Natura Mersin 2 milyon 650 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Oktay İnşaat tarafından Mersin Mersin Tece-Çeşmeli bölgesinde yükselen Natura Mersin, 2 milyon 650 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı! İşte detaylar...

Bahçe Port projesi satışta! Yeni proje!

Arnavutköy Millet Bahçesi’nin yanında yükselen Luxera Bahçe Port'ta yer alan 110 adet daire ile 32 ticari alan satışa çıktı. İşte projeye ilişkin merak edilenler...

Bakan Nebati açıkladı! Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu seyahat süresi 18 dakika olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin trafik problemini ortadan kaldıracağını 2,5 saate çıkan seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini belirtti.

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2971 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin'deki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşucu Tersanesi Projesi’nde çalışmalar başlıyor!

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tek tersane yatırımı olmasına karşın, açılan davalar sebebi ile 17 yıldır yapılamayan Taşucu Tersanesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı...

Mersin'deki konteyner limanı projesinin durumu mecliste!

Mersin'e yapılması öngörülen konteyner limanı projesinin durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Haberi

Mersin Çeşmeli-Taşucu Otoyolu


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aytuğ Atıcı önergesinde; "Mersin ili sahip olduğu yaklaşık 300 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir sahil kentidir. Tarihi, turistik ve kültürel özellikleri ve lojistik alanındaki faaliyetleri ile Akdeniz'de önemli bir jeopolitik değere sahiptir.


Erdemli ve Silifke ilçelerinde nüfus ve araç sayısının yanı sıra bölgedeki turistik ve ekonomik faaliyetler yeni ulaşım ihtiyaçları doğurmaktadır. Özellikle yaz döneminde deniz, yayla ve kültür turizmi ile mevcut nüfus yaklaşık 5 kat artarken, ulaşım yalnızca ilçe merkezlerinden geçen D-400 karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Üzerine bir de lojistik faaliyetkeri eklenince Mersin'in trafiğinde tam bir keşmekeşlik yaşanmaktadır. Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle bölgeye...