02 / 05 / 2024

Mersin çöp

Mersin çöp

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi'nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Mersin metro ihalesinin maliyeti ne kadar? 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Mersin'de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

Mersin'nde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, taşınmazlarını hileli yollarla satın alıp haksız menfaat elde ettikleri iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi...

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek servis binası!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan Göz Bankası ve ek yataklı servis ile yeni merkezi derslikleri açıldı.

Mersin Demokrasi Kavşağı’na ilk asfalt döküldü!

Mersin’in ikinci bat-çık projesi olan ve geçtiğimiz günlerde ilk kirişleri yerleştirilen Demokrasi Kavşağı’nda kuzey-doğu yan yol kavşağının ilk asfaltı dökülüp, bordür çalışmalarına başlandı.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi sona erdi!

“Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi” sona erdi. Zirvenin kapanış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, e sorunları masaya yatırıp çözüm noktasında ortak akıl üretiyoruz” dedi.

Mersin Erdemli'de okullar onarılıp boyanıyor!

Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçedeki okullara boyama desteği çerçevesinde Çeşmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni boyama işlemini tamamladı.

Mersin Yenişehir'de 2. Kadın Sığınma Evi tamamlandı!

İbrahim Genç, Mersin’in ilk kadın sığınma evini yapıp teslim etmelerinin ardından, ikincisini de bitirerek hizmete hazır hale getirdiklerini belirterek, bu ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceklerini bildirdi

Mersin Yenişehir'de 50. Yıl Rekreasyon Alanı tamam!

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, vatandaşların hem spor yapıp hem dinlenebilecekleri yeni bir yaşam alanını hizmete sundu. Belediyenin önemli projelerinden biri olan "50. Yıl Rekreasyon Alanı" tamamlandı.

Mersin'in çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi'nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Mersin'in çöpünden 43 bin konuta elektrik üretilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme tesisinde çöpler elektrik enerjisine dönüştürülerek 43 bin konut aydınlatılacak. İşte ayrıntılar...

Suriyeliler Mersin'de konut fiyatlarını yükseltti!

Savaştan kaçıp Mersin'e gelen Suriyeliler, kentteki kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mersin emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Mersin çöp Haberi

Mersin çöp

Eman Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yürekli, projenin ilk etabında Mersin merkez katı atık depolama sahasında metan gazının tamamını toplayabilmek için organik atıklardan 10 kilometre borlama ağı tesis edildiğini belirterek, "Sahada toplanan gaz istasyonundan ana kolektöre ve santral sahasına kendiliğinden vakumlama sistemiyle taşınacak. 


Sonrasında yıkama tesisinde soğutulup ulusal elektrik şebekesine verilecek. Şu ana kadar 20 milyon TL yatırım yapıldı 2. ve 3. etapla birlikte projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 40 milyon TL'yi bulacak. İkinci etapta Mersin merkez sahasında sızıntı suyu arıtma tesisi, katı atık ayrıştırma tesisi, oksijensiz çürütme ünitesi olacak. Ayrıca Tarsus ve Silifke katı atık sahalarında da elektrik üretimi olacak" şeklinde konuştu. Yürekli, proje tamamlandığında tesisin saatte 10 megawatt kurulu güce sahip olacağını, 87 milyon 600 bin kilovatsaatle 43...