27 / 05 / 2024

mersin Kent Konseyleri Başkanları toplantı

mersin Kent Konseyleri Başkanları toplantı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, kentlerin dinamiklerinin tamamını temsil edebilen bir yapıya sahip olduklarını vurguladı

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Mersin'de imar planları değişiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde onaylanan ’1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’nun, kent için önemli bir adım olduğunu açıkladı. 

Mersin'de özel proje alanları ile modern bir kent inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında çalışmalarını başlattığı ve 06.02.2018 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilen 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’yla Mersin'de modern bir kent inşa edilecek.

mersin Kent Konseyleri Başkanları toplantı Haberi

mersin Kent Konseyleri Başkanları toplantı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, kent konseylerinin kentlerin olmazsa olmazı olduğunu ve kentlerin dinamiklerinin tamamını temsil edebilen bir yapıya sahip olduklarını vurguladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen çalıştaya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve 35 ilden Mersin'e gelen kent konseyi başkanları ve genel sekreterleri katıldı.


Konuşmasında Türkiye’de bin dokuz civarında belediyenin halka hizmet vermesine rağmen yaklaşık yüz kent konseyinin bulunmasının üzücü bir durum olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Yerel yönetimler, halkın içerisinde herkesle yüz yüzedir, kent konseyleri ise yerel yönetimlerin elini güçlendirecek bir kurum olarak...