18 / 05 / 2024

mersin kızkalesi yenileme çalışmalaerı

mersin kızkalesi yenileme çalışmalaerı

Mersin Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri gibi konularda yoğun bir şekilde projeler üretmeye başladı.

2023 TOKİ müstakil arsa kazananlar isim listesi! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekiliş heyecanı devam ediyor. Arsa başvurusunda bulunanlar kura sonuçları isim listesini araştırılıyor. Peki; Mersin, Kütahya, Sakarya ve Sivas 2023 TOKİ müstakil arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? İşte 2023 TOKİ arsa kura sonuçları öğrenme

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Taksim 360'ta satış ofisi dijitale taşındı!

Türkiye'nin kamu-özel sektör iş birliği tarafından düzenlenen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi Taksim 360, ezber bozdu. Taksim360 projesinde satış ofisleri Dijitale taşındı.

Alaçatı Koyu ile Mersin Körfezi arasına da deniz kanalı mı yapılacak? 

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group Çeşme ve Urla'daki "acil kamulaştırma" kararı alınan araziler üzerine "Yeni Çeşme" isimli dev bir proje inşa edecek...

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

Taksim 360 ofislerinde yaşam başladı!

Türkiye’nin kamu-özel sektör iş birliğinde hayata geçirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360’ta, ilk etabı oluşturan ofislerin anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Taksim 360 Avrupalı yatırımcının gözdesi oldu!

Türkiye'nin en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Avrupalı yatırımcının da gözdesi oldu.

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ihalesi yarın!

Ankara Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkı inşa edilecek.

TOKİ Saraycık'ta yeni şehir kuruyor!

TOKİ "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında nkara'nın batısı Sincan'da yepyeni bir şehir kuracak.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin Işık Tüneli tamamlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Mersinlilerin beğenisine sunulan Türkiye'nin ilk ışık tüneli yoğun ilgi görüyor.

mersin kızkalesi yenileme çalışmalaerı Haberi

mersin kızkalesi yenileme çalışmalaerı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptıkları çalışmalarla Kızkalesi'ni sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanınan bir belde ve turizmin göz bebeği haline getireceklerini belirtti.


Erdemli Belediyesi, Kızkalesi'ni Erdemli'nin aynası haline getirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor. Temizlik, altyapı, otopark, tarihi ve turistik mekanların temizliği, ışıklandırma, sıcak asfalt, sosyal tesis, otopark ve pazar yeri çalışmalarını yetkililerle birlikte inceleyen Belediye Başkanı Tollu, Kızkalesi'nin kamuoyuna daha iyi tanıtılabilmesi adına çeşitli etkinlikler düzenleyerek başladıkları çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi. Kızkalesi'ni turizmin göz bebeği bir belde haline dönüştüreceklerini vurgulayan Tollu, daha önce Kızkalesi'ni ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtabilmek için turizm işletmecileriyle bir istişare toplantısı düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu istişarelerden ve kendi tespitlerimizden yola çıkarak yoğun bir hizmet atağı başlattık" dedi. 



Vatandaşın ve sivil toplum...