04 / 05 / 2024

mersin metro ihale son durum

mersin metro ihale son durum

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mersin’de bir fabrika satılacak! İhale tarihi 17 Kasım!

Mersin ili, Akdeniz ilçesinde bulunan bir fabrika satışa çıkarıldı. 3 ayrı binadan oluşan fabrikanın satışı için 17 Kasım’da ihale düzenleneceği öğrenildi.

Mersin metrosunda kredi engeli!

Mersin metro hattı Meclis'te engelle karşılaştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, metro için talep ettiği borçlanma yetkisine onay verilmedi...

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mersin Metrosu'nun ihale süreci tamamlandı!

Mersin halkının uzun zamandır beklediği metro projesinde ihale süreci tamamlandı. İhalenin kazananı Dillingham Cont. Int. Inc + Kiska- Kom İnş. A.Ş. . oldu. 

Mersin Metrosu için büyük adım!

Mersin'de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı'nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili Belediye Başkanı Vahap Seçer'e 900 milyon Türk Lirası tutarında finansman yetkisi verildi.

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi yarın!

İzmirlilerin merakla beklediği Fahrettin- Altay Buca Metro ihalesinde son aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önem verdiği projelerden biri olan metro hattının son ihale aşaması yarın gerçekleşecek. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesinde son durum!

Danıştay tarafından pazarlık usulüyle gerçekleştirilmesi nedeniyle Bursa'daki metro hattının ihalesini iptal etmişti. Metro hattı için yine aynı usulle ihale yapıldı.

Mersin metro ihalesinin maliyeti ne kadar? 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro ihalesinin maliyeti merak konusu oldu.  Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesinin maliyetini 790 milyon lira artırıp tekrar ihaleye çıkarılmıştı. 

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

mersin metro ihale son durum Haberi

mersin metro ihale son durum

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurumu'nun iki ay önce iptal ettiği metro ihalesini, maliyetini 790 milyon lira yükseltip yeniden ihaleye çıkarmıştı. Sabah'tan Ersin Ramoğlu ve Bekir Coşkun'un haberine göre; maliyetin arttığı projede istasyon sayısı sayısı 11'e inerken, metro hattı da 6 kilometre kısaldı. İhalenin hem gizli hem de 21 B maddesine göre yapılması merak konusu oldu. Bu ihalenin kamudan gizli yapılması dikkatlerden kaçmadı. 

İHALENİN MALİYETİ 790 MİLYON LİRA ARTTI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Mezitli ilçesi ile Akdeniz ilçesi tren garı arasını kapsayan 2 milyar 400 milyon lira muhammen bedelli metro projesi 2020'nin Ekim'de ihaleye çıktı. 18 Şubat 2021'de de ihalesi yapılarak bir firmaya verildi. Rekabet koşulları oluşmadığı ve ÇED raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi) olmadığı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu'na yapılan itiraz...