27 / 04 / 2024

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...



Başkent Ankara'da ulaşım yıldan yıla dayanılamaz hale gelirken, başkentliler de hayata geçirilecek metro hatlarını merakla bekliyor. Nüfus artışı sebebiyle özellikle Mamak'taki trafik yoğunluğu vatandaşları isyan ettirirken, hayata geçirilmesi beklenen metro hattı için de kötü haber geldi.

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve gelmeden önce sık sık bölgenin metroya kavuşacağına ilişkin vaatlerde bulunmuş ve bunun için adımlar da atmıştı.

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde 'hiç bitmeyen' ve bakanlığın devreye girmesiyle tamamlanan ve hatta esprilere dahi konu olan Keçiören metrosu gibi acı bir tecrübesi olan Başkent halkı şimdi de dört gözle Mamak metrosunu beklerken, bir iptal haberi de Mamak metrosundan geldi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi başkentlilerin merakla beklediği  Mamak Metro Hattının daha önce yapılan ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini, yeniden ihale edileceğini açıkladı.

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentlilerin adeta merakla beklediği Mamak Metro Hattı projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde

"İptal Edilen İhaledeki Katılımcılar: Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ: 575.141.666  Euro                                   

(Km Bedeli: 77 milyon Euro) 

 

Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ: 579.257.958 Euro

(Km Bedeli: 78,2 milyon Euro)

 

Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ: 579.767.006 Euro

(Km Bedeli: 78,3 milyon Euro)

 

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ: 594.000.000 Euro

(Km Bedeli: 80,2 milyon Euro)

 

Rönesans Medikal Taahhüt İnşaat AŞ: 605.444.485 Euro

(Km Bedeli: 81,8 milyon Euro)

Değerlendirme raporunda en düşük teklif olan 575.141.666,9 Euro, hesaplanan 370.000.000 Euro yaklaşık maliyetinin yüzde 55 üstündedir. İhale bu nedenle iptal edilmiş olup en kısa sürede yeniden ihale edilecektir."

 

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Depremzedelere ödenen nakdi yardım miktarı 105,5 milyar liraya kadar çıktı

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?


Geri Dön