09 / 05 / 2024

Mersin metrobüs projesi

Mersin metrobüs projesi

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Hayal ettiğimiz her şeyi Toroslar’da hayata geçirdik, sıra Mersin’de. Önceliğimiz ulaşım sorununa metrobüs ile neşter vurmak.” dedi. 

Mersin’e metrobüs geliyor!

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Hayal ettiğimiz her şeyi Toroslar’da hayata geçirdik, sıra Mersin’de. Önceliğimiz ulaşım sorununa metrobüs ile neşter vurmak.” dedi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi!

Aydın Efeler’deki mevcut dört lisenin taşınacağı ve 162 dönüm arazi üzerinde kurulacak Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi.

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Büyükçekmece Silivri hattına metrobüs geliyor!

İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

Beylikdüzü'ndeki konut fiyatlarına metrobüs dopingi!

10 yıl önce İstanbul ulaşımına nefes aldıran Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması güzergâh üzerindeki gayrimenkullerin değerini yükseltti.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Şirinevler metrobüs istasyonunun üst geçidi yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şirinevler metrobüs istasyonu yaya üst geçidinde yenileme çalışması yapılacağını duyurdu. Belediye çalışmaları sebebiyle, 22-27 Ağustos tarihlerinde 22.00 ile 06.00 saatleri arası, geçici trafik düzeni kararı alındığını belirtti.

Metrobüs hattı asfaltlama çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metrobüs yolu asfaltlama çalışmalarına 10 Nisan Pazar akşamından itibaren başlanacak. Çalışmalar akşam 23.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında yapılacak.

Mersin metrobüs projesi Haberi

Mersin metrobüs projesi

15 yıldır Toroslar Belediye Başkanlığı yapan Hamit Tuna, Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir adayı oldu. Ulaşımdan altyapıya, sağlıktan eğitime bir çok noktada Mersin’e yakışır çalışmalara imza atacağını ifade eden Tuna, seçildiği takdirde kentte gerçekleştireceği yenilikleri Milliyet Gazetesi'den Eren Aka'ya anlattı. 

1- Yerel seçimlerde seçilirseniz eğer Mersin’de neler değişecek?

2004’ten bu yana Toroslar Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla merkezde tanınmışlığımız çok yüksek. Üretken belediyeciliğimizle biliniyoruz. Projelerimizle bölgeyi ulusal arenaya taşıdık. Toroslar’ı bir köyken, kentin en hızlı gelişen bölgesi haline getirdik. Öte yandan hep milletin içindeydik. Sırça köşklerden belediye başkanlığı yapmadık. Kibir nedir bilmeyiz. Biz makam adamı değiliz. Gönüllerde makam elde etmek için gayret ettik hep. Millet bizi seviyor. Ayrıca vizyonel bir belediyeyiz. Küreselleşen dünyaya ayak uyduran ama millet olmanın değerlerinden taviz vermeyen tarafımızla biliniriz....