02 / 05 / 2024

mersin resmi kurumları taşınıyor

mersin resmi kurumları taşınıyor

Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde, trafik yoğunluğunu azaltmak için uyguladıkları çalışmaları Mersin’de de yapacağını kaydeden Başkan Kocamaz, Mersin’deki resmi kurumları şehir merkezinden taşıyarak trafik yoğunluğunu azaltacaklarını söyledi...

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

İdari izinlerde bankalar çalışır mı? İdari izin resmi tatil mi? İdari izin ne demektir?

İdari izinlerde bankaların yani resmi kurumların açık olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. İşte bu konuda merak edilenler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İŞKUR resmi internet sitesinde yayımlanan ilan doğrultusunda en az ilkokul mezunu 100 şoför alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuracak adaylarda aranan başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!

İŞKUR yeni ilanlarını yayınlamaya devam ediyor. Bakanlık, üniversite, belediye gibi resmi kurumlar dahil olmak üzere toplamda 18.500 işçi alımı yapılacağı ifade edildi.

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) 2022! 

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 20) bugünkü 31825 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kur korumalı mevduatta tarih belli oldu! Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 31809 Sayılı Resmi Gazete'de kur korumalı mevduat sistemine ilişkin karar yer aldı. Merakla beklenen karara göre, sisteme dahil olacak kişi ve kurumlar için sınır tarih 31 Mart 2022 şeklinde belirlendi.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Mersin Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Tarsus için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Gülnar için kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Gülnar ilçesi içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Gülnar için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Akdeniz ve Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Akdeniz için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Akdeniz Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin ili Akdeniz ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Mut için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Mut için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

mersin resmi kurumları taşınıyor Haberi

mersin resmi kurumları taşınıyor

Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapmış oldukları çalışmaları Mersin’de de hayata geçirmek için öncü olacaklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta bazı resmi kurumları şehir dışına taşıdık. Mersin’de de öncü olarak Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı şehrin girişinde bir yere taşıma fikrimiz var. Bunun yanında diğer resmi kurumları da şehrin dışına taşımamız lazım. Şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu bu şekilde azaltabiliriz” dedi.

“TOPLU TAŞIMA SAYILARI AZALTILMALI”

    Resmi kurumların şehrin dışına taşınmasıyla birlikte toplu taşımacıların da farklı güzergâhlar isteyeceklerini dile getiren Başkan Kocamaz, önümüzdeki süreçte toplu taşıma araçlarının sayısının azaltılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocamaz açıklamasında, “Tarsus’ta yaptığımız gibi dört dolmuş bir araya gelecek, bir otobüse dönüşecek. Toplu sistem oluşturulacak. Herkesin kazancı eşit hale gelecek. Toplu bir A.Ş. oluşturulacağı...