07 / 05 / 2024

Mersin riskli okul

Mersin riskli okul

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’nin sorusuna Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevap verildi. Verilen yanıtta 177 okuldan yalnızca 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğu belirtildi.

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

Mersin Akdeniz'de 6 okul inşa ediliyor! 

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde 6 okulun inşası için çalışmalara başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, inşaat çalışmalarını inceledi. 

Mersin Erdemli'de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde güvenliği tehdit eden yapıların yıkım işleri aralıksız devam ediyor.

Mersin'de riskli alan kararı!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Avcılar'da binaları riskli bulunan 2 okul tatil edildi!

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalar sonucunda gelen son dakika açıklamasına göre İstanbul'da 2 okul tatil edildi.

Mersin Tarsus'a yeni özel okul!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta hayata geçirilen özel bir okulun açılış törenine katıldı.

Mersin'de 5.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Mersin Akdeniz ilçesinde bulunan kargir ortaokulu 25 yıllığına restorasyon veya Onarım karşılığı kiraya veriyor. İhalesi 5 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Mersin Si Yapı'dan 2017'de yüzde 100 büyüme hedefi!

Mersin'de altı yıldan beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Si Yapı; konut, AVM, hastane, okul, yurt binası gibi yapıların mekanik tesisat uygulama işlerinin yanı sıra inşaat projeleri de gerçekleştiriyor

Adem Koca: Mersin'de eğitim için arsa bağışı yapılmalı!

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe milli eğitim müdürlerinden, hayırsever vatandaşların arsa bağışı ve okul yapımına teşvik edilmesi için gereken tüm gayreti göstermelerini istedi.

TOKİ Mersin Tarsus ve Toroslar lise ile ilköğretim okulu ihalesi bugün!

TOKİ Mersin Tarsus Kemalpaşa Mahallesi 24 derslikli endüstri meslek lisesi ve Toroslar Yalınayak Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okul ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Mersin Kemalpaşa Mahallesinde 24 derslikli, Toroslar Yalınayak Mahallesinde 32 derslikli okul yaptıracak!

TOKİ Mersin Tarsus Kemalpaşa Mahallesi 24 derslikli endüstri meslek lisesi ve Toroslar Yalınayak Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okulu ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yaptıracak.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Mersin'de okul açacak!

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği 26. Anaokulunu Mersin Akdeniz İlçesi Yakaköy Mahallesi'nde açıyor.

İstanbul'da riskli 13 okul daha yeniden inşa edilecek!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını incelemeye devam ediyor. 13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı inşa edilecek.

Mersin riskli okul Haberi

Mersin riskli okul

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, hem soru önergesi hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığına Mersin’de depreme dayanıklı olan okul ve kamu kurumu binalarının sayısını sordu.

Antmen’e verilen cevap, korkunç gerçeği gözler ortaya çıkardı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen cevapta Mersin’de 2011 ve 2020 yıllarında 177 okul ve kurumun deprem tahkikinin yapıldığı ve bu okul ile kurumlardan sadece 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğuna ulaşıldı. 

Gelen cevapta şu ifadeler kullanıldı: “7 okul ve kuruma güçlendirme yapılmıştır. 63 tane okul ve kurumun güçlendirilmesi gerekmektedir. 29 okul ve kurumun depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmiş ve yıkılarak yerine yeni okul binası yapılmıştır. 2 okulumuz da yıkım aşamasında olup, bu okullarda eğitim-öğretim yapılmamaktadır. Onarım ve güçlendirme çalışmalarıyla ilgili iş ve...