17 / 05 / 2024

Mersin Silifke köprü projeleri

Mersin Silifke köprü projeleri

Silifkelilerin beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4’üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Mersin Silifke'de 26.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 26 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Mersin Alata Köprüsü'nün temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Alata Köprüsü'nün temelini attı.

Mersin Silifke'de 6.4 milyon TL'ye satılık 18 gayrimenkul!

Mersin Silifke Belediyesi, 18 gayrimenkulünü ihale usulü ile satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 13 Eylül'de gerçekleşecek..

Mersin Silifke'de 4.4 milyon TL'ye satılık 9 arsa!

Mersin Silifke Belediyesi, 4 mahallede yer alan 9 arsayı ihale usulü ile satıyor. İhale 31 Mayıs'ta düzenlenecek..

Silifke Taş Köprü restore ediliyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde milattan sonra 77-78 yıllarında yaptırılan ve yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi taş köprüde yapılması planlanan restorasyon için çalışmalar hızlandırılıyor.

Mersin'e iki ayda yeni köprü inşa edildi!

Erdemli Sorgun mahallelilerinin yaklaşık 90 yıldır bekleyip hayalini kurdukları, yıllardır sözü verilen ancak bir türlü hayata geçirilmeyen köprü, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından iki ay içerisinde yapıldı.

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması!

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması yaşanıyor. Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Esen Tol, Tarihi Taş Köprü’nün yıkılma tehlikesi nedeniyle yeniden restore edilmesi gerektiğini savunuyor..

Silifke'ye yapılacak 4. köprünün inşaatı başladı!

Silifke'deki Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 12 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğunda olan 4. köprünün yapım çalışmaları sürerken, köprünün ilk ayakları atıldı.

Mersin Liman-Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları projesinin temeli atıldı!

Bakan Arslan, beraberindeki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin'de düzenlenen, "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Silifke'ye yapılacak 4'ncü köprü trafiği rahatlatacak!

Başkan Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün trafiği rahatlatacağını söyledi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Mersin Tarihi Kızılgeçit Köprüsü gün yüzüne çıkıyor!

Yaklaşık 700 yıllık bir tarihe sahip olan taş köprü ve çevresinde peyzaj düzenlemesine başlandı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Mersin Silifke köprü projeleri Haberi

Mersin Silifke köprü projeleri

Silifkelilerin büyük bir heyecanla beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4’üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.İlçe trafiğine çözüm olması beklenen köprü için Göksu Nehri’nin her iki yakasında da iş makineleri yoğun bir mesaiyle çalışıyor.


Silifke’de vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak ve şehre yeni bir vizyon kazandırmak için projeler üreten ve bunları bir bir hayata geçiren Silifke Belediyesi, ilçe halkına söz verdiği 4. Köprünün yapımı için sondaj çalışmalarının başladığını açıkladı.


4. Köprü için başlatılan sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut; “Mevcut tarihi Taş Köprü’nün 180 m batısında yapılması planlanan 4. Köprü Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 70...