03 / 05 / 2024

Mersin Toroslar yatırım projeleri

Mersin Toroslar yatırım projeleri

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü'nün haftalık olağan toplantısında yer verdiği "Yerel Yönetimler" konulu panelin onur konuğu oldu.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

TCDD'den Mersin'e 563 milyonluk yatırım!

Devlet Demiryolları 6'ncı Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, son 15 yılda 563 milyon liralık yatırımın yapıldığı Mersin'de 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.

Mersin'deki 1 milyar dolarlık yatırımın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada "Kazanlı Turizm Bölgesi'nde ikinci bir Belek oluşturacağız. Temel atma töreni gerçekleştirildi. Şu anda 1 milyar dolarlık bir yatırım orada gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Tarsus Park'ta yüksek getirili yatırım fırsatı!

Mersin'in Tarsus ilçesi'nde hayata geçirilen Tarsus Park projesinde 13 blokta 465 konut bulunuyor. Projede yüksek getirili yatırım fırsatı sunuluyor..

Mersin Tömüklüler otel yatırımı bekliyor!

Mersin’in Tömük sahil beldesinde otel sıkıntısı çekiliyor. Bölgede yeterince otel olmaması yatırım isteğini artırdı.

Emlakçılar odası uyardı: Gayrimenkule yatırım yapın!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, iniş çıkış yaşayan piyasalarda yatırımcısını yarı yolda bırakmayan en güvenli limanın gayrimenkul yatırımı olduğuna dikkat çekerek, yatırım yapmak isteyenlere, tercihlerini gayrimenkulden yana kullanmalarını tavsiye etti.

Mersin OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor!

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Mersinli sanayiciler yatırımlarına ara vermeden devam edecek. 3’üncü OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor” dedi.

Mersin'de Portekiz'e yatırım çağrısı!

Portekiz Büyükelçiliği ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğinde ‘Portekiz Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı’ düzenlendi. Büyükelçi Silva, Türkiye ve Portekiz arasındaki ekonomik ilişkileri artırmak ve ülkesinin yatırım olanaklarını anlatmak üzere Mersin’de bulunduklarını söyledi.

Mersin yatırım projeleri meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin yatırım projelerini meclis gündemine taşıdı. Şimşek, Mersin'e vadedilen, projelerin akıbetini sordu..

Mersin Toroslar yatırım projeleri Haberi

Mersin Toroslar yatırım projeleri

Hilton Otel'de gerçekleşen toplantıda; slayt gösterisi eşliğinde belediye başkanlığındaki 13 yıllık süreci ve Toroslar'n Türkiye'ye örnek olan projelerini anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna: "Daha önce otel kent diye adlandırılan Toroslar artık, bankaların. İşadamlarının, müteahhitlerin yatırım yaptığı, KOBİ'lerin geliştiği, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi" dedi. 


Tüm üyelerin ve Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını Mersin Rötary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Cem Bucuge yaptı. Bucuge, Toroslar Belediyesi ile birçok ortak projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak, sosyal belediyecilikte öncü ve örnek olduğunu söyledi. Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tuna ve ekibini tebrik eden Bucuge: "Toroslar Belediyesi'nin projelerini yakından takip ediyor ve kentimizde örnek olarak görüyoruz. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz Başkanım" dedi. 


Daha sonra kürsüye gelerek...