02 / 05 / 2024

Mersin turizm tesisleri

Mersin turizm tesisleri

Suriye’den gelen mültecilerin gelir durumunun Mersinlilerden yüksek olduğunu anlatan Kocamaz, bu durumun bölgedeki, arsa, konut ve kira oranlarını 2-3 kat artırdığına dikkat çekti

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!

Köknar Turizm, Mersin'de inşa edeceği yeni oteli için düğmeye bastı. Yenişehir'de yükselecek olan proje 89 milyon 889 bin TL'ye mal olacak.

Mersin Silifke'ye 492 odalı iki yeni otel geliyor!

Mersin Kargıcık Turizm, Mersin'de 248 ve 244 odalı iki yeni otel inşa edecek. Söz konusu otellerdeki toplam oda sayısı 492 olarak belirtildi.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye ticari, konut ve turizm imarlı arsa satacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan ticari+konut+turizm alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cemtek İnşaat Turizm Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da Salih Mersin tarafından kuruldu.

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Üsküdar’da yapıldı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Mersin turizm tesisleri Haberi

Mersin turizm tesisleri

1 milyon 750 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 10’uncu şehri olan Mersin, Suriye’deki savaş nedeniyle ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya... Savaş sonrası 322 bin Suriyelinin yerleştiği Mersin’de işsizlik yazın yüzde 22, kışın ise yüzde 29’larla Türkiye işsizlik ortalamasının yaklaşık iki katı. İşsizliğe çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ciddi bir turizm atağı başlatmış durumda. 1994'ten bu yana Mersin sahillerini turizme açmak için mücadele veren Kocamaz, 2004'te bu amacına ulaşmış ve 8 alanı ilan ettirmiş. Şu anda bakanlığın onayını bekleyen turizm tahsisli alanlara yatırımcı çekmek için girişimlerde bulunan Kocamaz, Mersin’i bir turizm kenti haline getirmeyi planlıyor.


18 CRUISE GEMİSİ GELDİ

Kocamaz, Mersin’i Şirince ve Alaçatı gibi butik turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Butik, doğa,...