28 / 04 / 2024

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Aralık ayı toplantısı Aydıncık’ta yapıldı. Toplantı METAB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanlığı'nda gerçekleşti...

Yenibosna Kuyumcukent çevresinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği askıda!

Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Merkez Mahallesi, Kuyumcukent ve çevresi ile yol, kavşak düzenleme projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Kamil Abduş Gölü Ve Çevresi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Eşkinoz Vadisi ve çevresindeki 287 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Eşkinoz Vadisi ve Çevresi 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Maslak ve çevresi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Maslak ve Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Şişli ilçesi, Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Arnavutköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Arnavutköy Merkez ve Çevresi, Konut Alanı, Konut + Ticaret Alanı, Dere Koruma Bandı Alanı, İmar Hakkı Aktarım Alanı, Park Alanı ve Yol Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı.

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Haberi

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği

METAB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Mersin’in tarihi ve turizm bölgeleri için yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı. Başkan Kocamaz açıklamasında, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’ndeki tarihi kalenin aydınlatılması çalışmalarının Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devrinin tamamlandığını ve önümüzdeki süreçte devir tesliminin yapılacağını kaydetti. Mersin’deki tarihi yerlerin restorasyonu ile ilgili gerekli desteğin de verileceğini kaydeden Başkan Kocamaz, konuyla ilgili gerekli çalışmaların ve projelerin başlayacağının bilgisini verdi.

Ocak ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan dünyanın 5. büyük turizm fuarı konumuna sahip olan EMITT Fuarı’nın ön çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Başkan Kocamaz, Mersin’in tarihi ve turizm değerlerini dünyaya en iyi şeklide tanıtmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Mersin Büyükşehir...