04 / 05 / 2024

Mersin yapı fuarları

Mersin yapı fuarları

Mersin'de yapı ve emlak fuarı açıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme AŞ tarafından "8. Yapı Emlak İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı" açıldı.

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

6 soruda TOKİ Mersin Sosyal Konut Projesi 2022! Mersin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Mersin projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Mersin 2022 hangi ilçelerde yapılacak? TOKİ Mersin 2022 başvurusu…

Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarları hangi tarihlerde? 2022 ve 2023 yılında gerçekleştirilecek olan inşaat fuarları!

İnşaat sektörünün merakla beklediği Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarları 2022 ve 2023 tarihleri belli oldu. İşte tüm sektörün merakla beklediği o tarihler...

Ev alırken yapı ve malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, vatandaşların ev alırken, dış cephe estetiği, mekan büyüklüğü gibi unsurların yanı sıra binanın yapı ve malzeme kalitesini de sorgulaması gerektiğine dikkat çekti.

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin 25 yıl içinde kaçak yapı cennetine dönüştüğünü söyledi.

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

TOKİ Mersin Gülnar projesinin kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Gülnar projesinde yer alan konutların kura çekilişi yapıldı.

Paris Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı için geri sayım!

Dünyanın en büyük yapı fuarları arasında yer alan Paris'teki Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı (Batimat) için geri sayım başladı. 350 bin ziyaretçinin katılması planlanan fuarda Türkiye de 53 firma ile yer alacak.

Mersin yapı fuarları Haberi

Mersin yapı fuarları

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki açılışta, yapı ve inşaat sektöründe de kentin öne çıktığını söyledi.


Çakacak, "İnşaat işlerine baktığımızda ülkemiz ölçeğinde Türk müteahhitleri dünyada adından övgüyle söz ettiriyor. Bunlar bizim için gurur kaynağı. Bu sektörü ilimizde daha canlı tutacak bu tür fuarların düzenlenmesi son derece önemli" dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da inşaat sektörünün son yıllarda hızlı büyüme göstererek ülkenin ekonomisinde önemli yer edindiğini vurguladı.


Mersin'in, emlak sektörüyle dikkati çektiğini aktaran Kocamaz, şöyle konuştu:


"1960'lı yıllarda Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de çarpık kentleşme yaşanmış. Buna 90'lı yılların başında yoğunlaşan aşırı göçün yarattığı gecekondulaşma ve sahillerin yüksek katlı binalarla talan edilmesi de eklenince maalesef ortaya bugünkü olumsuz görüntü çıkmış. Kentimizde ruhu, felsefesi, estetiği olmayan çirkin bina yığınlarının oluşturduğu bölgeler maalesef...