15 / 05 / 2024

Mersincik

Mersincik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından itibaren yaptığı çalışmalar ile kişi başı bir metrekare olan yeşil alan miktarını 2014 yılına kadar kişi başı 10 metrekareye çıkarttı.

Sanayi kenti Kocaeli, yeşil alan zengini!

Kentte 2004 yılında bir metrekare olarak belirlenen kişi başına düşen yeşil alan, ağaçlandırma çalışmaları sonucunda 10 metrekareye ulaştı. Mersincik ve Çınarlıdere 52 bin fidan dikildi.

Mersincik Haberi

Mersincik

Dikilen ağaç sayısının 6 milyon 288 bin olduğu Kocaeli bu sayıda dünya standartlarının üzerine çıktı. Kocaeli’ne, özellikle de otoban kenarlarına dikilen milyonlarca ağaç havamızı temizliyor. Yemyeşil kavşaklar hem görünüm olarak iç açıyor, hem de Kocaeli halkına layık olduğu hizmeti sunuyor.




YOL KENARLARI VE KAVŞAKLAR RENGÂRENK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını kavşaklara ve yol kenarlarına taşıdı. Kavşaklara ve yol kenarlarına yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde sürücülere ve yolculara görsel şölen yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana kent genelinde 36 kavşakta düzenleme yaptı. Büyükşehir ayrıca D-130 Karayolu kenarlarını da ağaçlandırıyor.




YANAN ORMANLAR YERİNE YENİLERİ


Kocaeli’de yangın nedeniyle yok olan ormanlık alanlar da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden ağaçlandırıldı. Kocaeli’de Derince İlçesi Mersincik ve Çınarlıdere sırtlarında çıkan orman yangınında kül olan ağaçların...