28 / 04 / 2024

mersindeki suriyeliler

mersindeki suriyeliler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve burada yaşamını sürdüren bir grup Suriyeli, Türkiye'nin kendilerine hoşgörüyle yaklaşmasına ve kapılarını açmasına teşekkür etmek için ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarına ulaşıp evlerinin tamirat işlerini yapıyor.

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

TOKİ Kayabaşı projesindeki 3+1 daireleri Suriyeliler kaptı!

Son dönemlerde çok sayıda Suriyeli ve Afgan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığı gündeme bomba gibi düşerken, TOKİ projeleriyle de ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan Türkiye'nin Hatay iline kaçan göçmenler bir ilke imza atarak şehirde BİM'in hediye kartını dağıttı. 800 lira değerindeki hediye kartını dağıtan Suriyeli göçmenlerin derneğinin söz konusu parayı nasıl temin ettiği açıklanmadı

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 

İdlib'teki iyilik konutları sahiplerini bekliyor!

İdlib vilayetinde rejimden kaçan Suriyeliler için Sarmada ilçesine bağlı Mashat Ruhin bölgesinde Kızılay tarafından, inşa edilen 1228 briket evden 748’i yerleşime hazır hale getirildi. 

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

İdlib’de 50 bin konutluk yeni kent kuruldu!

Türkiye’nin Suriye’nin İdlib vilayetinde rejimden kaçan Suriyeliler için inşa ettiği 50 bin konutluk projenin yakında tamamlanması bekleniyor. Hürriyet, 2021’de oturuma açılacak briket kenti ziyaret etti. Suriyelilere ülkelerinde yaşama fırsatı verecek proje çerçevesinde okul, hastane ve çarşı inşa

Mimar Zeynep Melek Bulut, Gökhan Özoğuz'dan şikayetçi oldu!

Mimar Zeynep Melek Bulut, Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz'un Suriyeliler hakkında yaptığı paylaşımıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

200 Suriyeli aile briket evlere yerleştirildi!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçınıp Türkiye sınırına göçen Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile yapımına hız verilen briket evlere yerleştirildi.

Türk-İş’ten Türkiye’deki Suriyeliler araştırması!

Türk-İş’in ‘Türkiye’de yaşayan Suriyeli Sığınmacılar ve Kayıt Dışı Göçmenler’ araştırmasına göre, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yüzde 40’ı ekonomik olarak kendini normal koşullarda görüyor. Suriyelilerin ortalama gideri ise aylık 2 bin 61 lira oldu.

mersindeki suriyeliler Haberi

mersindeki suriyeliler


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve burada yaşamını sürdüren bir grup Suriyeli, Türkiye'nin kendilerine hoşgörüyle yaklaşmasına ve kapılarını açmasına teşekkür etmek için ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarına ulaşıp evlerinin tamirat işlerini yapıyor.


Katar merkezli "Eid Charity" yardım kuruluşunun "Yaşasın Türkiye" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında çeşitli faaliyetler yürüten Suriyeli bir grup, kendilerine kucak açan Türk milletine teşekkür etmek amacıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerindeki eksiklikleri gidermeye karar verdi.


Kendileri gibi Suriyeli inşaat işçileri bulan grup, Mersin'de ihtiyaç sahibi vatandaşların boya, fayans, su ve elektrik tesisatı gibi her türlü işini ücretsiz yapmaya başladı.


Bugüne dek 9 ailenin evinin ihtiyaçlarını gideren yardım kuruluşu yetkilileri, Mersin'de belirledikleri 15 evin daha tamiratını yapmayı planlıyor.


"El emeğimizle Türkiye'ye teşekkür ediyoruz"


Yardım kuruluşunun sorumlularından Ahmad Rajab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan savaş nedeniyle...