04 / 05 / 2024

Mersinli RES Projesi bakanlık

Mersinli RES Projesi bakanlık

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Mistral GYO Konak projesi için imzalar atıldı!

Mistral GYO İzmir Konak Mersinli projesi için imzalar atıldı. Konak Mersinli arsası için Doğan Koç İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi imzalandı...

Mistral GYO Konak projesi geliyor! Yeni proje!

Mistral GYO İzmir Konak Mersinli projesi için düğmeye bastı. Konak Mersinli'de yer alan arsada 'anahtar teslim usulü bir inşaat projesi' yapılacak.

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Çorum'da 22 milyon liralık RES yapılıyor!

Çorum Belediyesi tarafından 2013 yılından beri çalışmaları yürütülen Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Çorum Belediyesi ve ilgili firma yetkilileri ile protokol imzalandı.

Mersinli RES Projesi bakanlık Haberi

Mersinli RES Projesi bakanlık

22 türbinden oluşan Yander A.Ş'ye ait proje kapsamında başlatılan ÇED süreci sonunda hazırlanan rapor İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca yeterli bulundu. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de 3 Mayıs'ta yaptığı duyuruda raporun yeterli bulunduğunu ve nihai kabul edildiğini belirterek 10 gün boyunca İl Müdürlüğü ve Bakanlık'ta görüşe açıldığını belirtti. 


ÇED SÜRECİ OLMAYAN RES'E İZİN VERİLMEMİŞTİ 


Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla Bayındır, Torbalı ve Kemalpaşa ilçe sınırlarının kesiştiği Mersinli Mahallesi, Çardaklıtepe, Kartaltepe, Karlıktepe ve Akçamtepe mevkilerinde oluşturulacak 55 MW kurulu güce sahip Mersinli RES projesiyle ilgili 2012 yılında "ÇED gerekli değildir" şeklinde karar verilmiş, Bayındır'ın Mersinli Mahallesi'nde faaliyet gösteren Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği öncülüğünde başlatılan hukuk mücadelesi sonucunda 2014 yılında İzmir 1. Bölge İdare Mahkemesi'nce iptal edilmişti. 


Bu karar sonrası 9 Temmuz 2015...