19 / 05 / 2024

mesire yerler orman kanunu

mesire yerler orman kanunu

-Kullanılışlarının özelliği, idarelere faydalı olması veya ivediliği nedeniyle kapalı veya açık teklif yöntemleriyle ihalesi uygun görülmeyen mesire yerleri, Bakanlık tarafından pazarlık usulü ile kiraya verilebilecek..

Çatalca'da 21.6 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık mesire yeri!

Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Çatalca'daki Fındıkdere B Tipi Mesire Yeri işletme hakkını 20 yıl süre ve 21 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verecek.

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Keçiören Başkent Şehir Ormanı Piknik Alanı kiraya verilecek!

Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından Ovacık Mahallesi Başkent Şehir Orman Alanı içerisinde yer alan piknik ve mesire alanı kiraya verilecek. Açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek olan ihale 13 Haziran 2019 tarihinde saat 14:40'da yapılacak.

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan inşaat açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanla ilgili olarak, "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz. 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kuracağız" dedi.

Kilis'te 16.5 milyon TL'lik mesire alanı yapılıyor!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Resul Osman Dağı'nın Kilis Belediyesine devredildiğini ifade eden Kilis Belediye Başkanı Kara, Resul Osman Dağı mesire alanında 16 milyon 500 bin lira civarında yatırım yapıldığını söyledi.

İzmir'e 66 mesire alanı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir'de şehrin gürültüsünden bunalan ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için şuana kadar 66 mesire alanı tahsis etti

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aydın Buharkent'teki 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi’ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi

Keçiören'e yeni mesire alanı!

Keçiören Belediyesi, Kartaltepe Kent Ormanı ile Keçiören'e ilk mesire alanını kazandırmasının ardından yeni bir mesire alanı ile doğa ile insanı buluşturmaya devam ediyor.

Sancaktepe Eyüp Sultan Mesire Alanı açılış için gün sayıyor!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hizmeti Yerinde Gör” uygulaması kapsamında , Eyüp Sultan Orman Parkı ve Mesire Alanında incelemelerde bulundu.

Çorlu Demirköy'e yeni mesire alanı geliyor!

Çorlu Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde C Tipi Mesire Yeri olarak projesi düzenlenen ve inşaatına ve yapımına başlanan Enver Kara Mesire alanında çalışmalarda sona gelindi.

Çorum Adatepe Mesire Alanı açıldı!

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adatepe mevkiinde 400 dekar alan üzerine yapılan mesire alanı Osmancık Belediyesine devredildi. Devir işlemlerinin ardından halkın hizmetine sunulan mesire alanının açılışı yapıldı.

mesire yerler orman kanunu Haberi

mesire yerler orman kanunu

Mesire yerleri, 29 yıla kadar kiraya verilebilecek. Kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eğlenme tesislerinin yapılması zorunlu olacak. 

     Mesire Yerleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

     Yönetmeliğe göre, mesire yerlerinde her türlü düzenleme doğal ekosisteme uygun olarak yapılacak. Gerekli hallerde orman amenajman planları ve ilgili mevzuatta belirtilen her türlü ormancılık çalışmaları gerçekleştirilecek ve idarece belirlenen maksat dışında herhangi bir faydalanmaya müsaade edilmeyecek. 

     Mesire yerlerine ayrılacak alanlar, orman rejimi içerisinde olacak veya bu amaçla tahsis edilecek. Rekreasyon ve ekosistem yönünden farklı ve zengin özelliklere sahip olacak ve rekreasyonel kullanım talebi ve/veya ihtiyacı olacak. Rekreasyonel kaynak bütünlüğünü sağlayacak nitelik ve büyüklükte olacak. 

     Mesire yerlerindeki yapı ve tesisler, doğa ile uyumlu, tercihen taş veya ahşap malzemeden...