26 / 07 / 2024

Mesire yerleri denetimi

Mesire yerleri denetimi

Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını kim denetliyor? Mesire yerlerinde koruma ve temizlik hizmetleri ne sıklıkla denetleniyor? İşte mesire yerlerinin denetimi...

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kartepe’de mesire yerleri ruhsatlandırılıyor!

Kartepe’de büyüyen turizmin planlı bir şekilde gelişmesi, özellikle dağ yolu üzerindeki doğal güzelliklerin korunması için ilgili bakanlık ve kurumlarla da koordineli bir iş birliği sergileniyor.

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Polat ve Arif Arduç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Şişli, Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu.

Dilovası Yeşil Vadi Mesire ve Park Alanı hizmete giriyor!

Yapımı devam eden ve yakın zamanda tam kapasite hizmete girecek Dilovası-Tavşancıl Yeşil Vadi Mesire ve Park Alanı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, “Dilovası bir değer daha kazandı" dedi

Yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik kanunu!

Yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik yapılan esaslar, 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6645 sayılı Kanun kapsamında yer alıyor. İşte yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik kanunu..

Fatsa Çerkezler Tepesi'ne mesire alanı yapılacak!

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Dolunay Kavşağı mevkisinde bulunan Çerkezler Tepesi’ne Büyükşehir Belediyesi desteğiyle mesire alanı yapılacağını açıkladı.

Mardin'de 13. Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mardin 13. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye mimar mühendis odalarının Mardin il temsilcileri de katıldı.

Nazım Biçer: İnşaat sektöründe yapı denetimi çok önemli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" panelinde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı.

Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları Paneli Adana'da gerçekleşti!

Yapı denetimi uygulamaları masaya yatırıldı TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" paneli gerçekleşti..

Haluk Yenidoğan: Yapı denetimi olmazsa olmaz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen “Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları” panelinde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı..

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği değişikliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 4 Mart 2015 tarihinde 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan esaslar...

Çevre temizlik vergisi ödeme yerleri!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılarddan alınıyor. Peki, vergi nereye ödenir? İşte çevre temizlik vergisi ödeme yerleri...

Mesire yerleri denetimi Haberi

Mesire yerleri denetimi

Mesire yerlerinin denetimi!

Yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahalar "Mesire yerleri" olarak ifade ediliyor.


Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı gibi hususlar, Orman bölge müdürlüğü tarafından denetleniyor. Söz konusu mesire yerleri en az yılda bir kez denetleniyor.


Mesire yerlerinin denetimi ile ilgili diğer esaslar, Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Mesire yerlerinin denetimi

MADDE 11 – Denetim:

(1) Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı, saha bakımı, koruma ve temizlik hizmetleri ile vatandaşa verilen hizmetlerin yeterliliği...