03 / 05 / 2024

Mesire yerlerinin denetimi!

Mesire yerlerinin denetimi!

Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını kim denetliyor? Mesire yerlerinde koruma ve temizlik hizmetleri ne sıklıkla denetleniyor? İşte mesire yerlerinin denetimi...



Mesire yerlerinin denetimi!

Yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahalar "Mesire yerleri" olarak ifade ediliyor.


Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı gibi hususlar, Orman bölge müdürlüğü tarafından denetleniyor. Söz konusu mesire yerleri en az yılda bir kez denetleniyor.


Mesire yerlerinin denetimi ile ilgili diğer esaslar, Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Mesire yerlerinin denetimi

MADDE 11 – Denetim:

(1) Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı, saha bakımı, koruma ve temizlik hizmetleri ile vatandaşa verilen hizmetlerin yeterliliği bölge müdürlüğü tarafından denetlenir veya denetlettirilir. Bu hususlar kira sözleşmesine açık olarak yazılarak taahhüt altına alınır. Sözleşmeye aykırı hareket edenlerin kira sözleşmeleri iptal edilir.


(2) Mesire yerleri faaliyete geçtikten sonra, Şube Müdürünün başkanlığında, ilgili orman işletme müdürü veya yardımcısı, ilgili orman işletme şefi ve orman muhafaza memurundan oluşan komisyon tarafından en az yılda bir kez denetlenir. 


Mesire yeri sayısının elliden fazla olduğu bölge müdürlüklerinde, bölge müdürü denetim komisyonunda değişiklik yapabilir. Denetleme sonucunda düzenlenen rapor ile yapılan işlem hakkında Genel Müdürlüğe bilgi verilir.



Mesire yerlerinin yönetimi!
Mesire Yerleri Yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön