05 / 07 / 2024

Mesire yerlerinin denetimi

Mesire yerlerinin denetimi

Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını kim denetliyor? Mesire yerlerinde koruma ve temizlik hizmetleri ne sıklıkla denetleniyor? İşte mesire yerlerinin denetimi...

Batman Batı Raman'daki 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edilecek!

İl Özel İdaresi, DİKA desteğiyle Batı Raman’da 290 dönümlük arazide mesire alanları inşa edecek. 1 Milyon 980 Bin TL’ye mal olacak proje, 2017’nin Ocak ayında tamamlanacak.

Tekirdağ inanlı çeşmesi mesire alanına restaurant yapılacak!

Tekirdağ Muratlı ilçesinde 'İnanlı Çeşmesi Mesire Alanı' Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden düzenleniyor.

Tekirdağ İnanlı Mesire Alanı yenileniyor!

Tekirdağ İnanlı Mesire Alanı'nın Mevcut yapısı tamamen değiştirilerek, yaklaşık 400 metre karelik bir alanda restaurant yapılacağını açıklayan yetkililer şu anda şenliklerde kullanılan amfi tiyatronun da restore edileceğini açıkladılar.

Kahramanmaraş Menzelet Mesire Alanı'nın 2. etabı yaza hazır!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Menzelet Mesire Alanı’nda incelemelerde bulundu. Menzelet Mesire Alanında II. Etap çalışmalarını yürüten işçileri selamlayan Başkan Erkoç başarılar diledi.

Mersin İçme Mesire Alanı projesinde çalışmalar başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler kapsamında Erdemli ilçesi Sıraç Mahallesi İçme Yaylası’nda hayata geçirilen ‘İçme Mesire Alanı’ projesinde çalışmalar başladı.

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 28 Ocak 2016 tarihinde 29607 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklikler..

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Başiskele’ye yeni mesire alanı yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele Eski Yayla Tekne Pınarı’na A tipi mesire alanı yapımı için önceki gün bir ihale yapıldı.

Başiskele Mesire Alanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park, Bahçe ve Şube Müdürlüğü tarafından Başiskele ilçesi Eski Yayla Tekne Pınarı’na A tipi mesire alanı yapımı için Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirildi.

Kerpe’ye bungalovlu mesire alanı yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Kandıra Kerpe’ye içerisinde 13 adet bungalovun da bulunduğu mesire alanı yapılacak.

İzmir Mordoğan'a mesire alanı!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Mordoğan Çalkaya Mahallesi mevkiinde bulunan 350 dekarlık alan üzerine mesire yeri kurulacak. Planlama çalışmaları devam eden mesire yerinin en kısa sürede hizmete açılacağı belirtildi.

İzmir Körfez B Tipi Mesire Yeri hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ormanlardan halkın daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini ve İzmir'de Körfez B Tipi Mesire Yeri'ni en kısa sürede hizmete açılacağı bildirildi.

Hüdai Kaplıcaları'ndaki mesire alanı yenileniyor!

Sandıklı Hüdai Kaplıcalarındaki büyük değişim devam ediyor. Kaplıca Çamlık mevkisinde bulunan mesire alanına büyük bir çevre düzenlemesi yapılıyor, büyük bir düzenlemeye giren alan yeni hali ile vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Mesire yerlerinin denetimi Haberi

Mesire yerlerinin denetimi

Mesire yerlerinin denetimi!

Yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahalar "Mesire yerleri" olarak ifade ediliyor.


Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı gibi hususlar, Orman bölge müdürlüğü tarafından denetleniyor. Söz konusu mesire yerleri en az yılda bir kez denetleniyor.


Mesire yerlerinin denetimi ile ilgili diğer esaslar, Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Mesire yerlerinin denetimi

MADDE 11 – Denetim:

(1) Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı, saha bakımı, koruma ve temizlik hizmetleri ile vatandaşa verilen hizmetlerin yeterliliği...